8 subayın sorgusu sona erdi.

8 subayın sorgusu sona erdi.

Ergenekon soruşturması kapsamında ifade vermeleri için çağrılan 8 subayın sorgusu tamamlandı, Albay Çiçek hala Adliyede..

Ergenekon soruşturması kapsamında ifade vermeye çağrılan 8 subay, sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelmişti. 8 subayın sorgusu tamamlandı.

Ergenekon soruşturması kapsamında ifade vermeleri için davetiye gönderilen 7'si kurmay biri emekli 8 deniz albay dün savcılığa gitmemişti. Albaylar bu sabah ifade vermek için erken saatlerde Adliye'ye geldi. 8 subayın İstanbul Adliyesi'ndeki sorguları tamamlandı. "İrticayla eylem planı"nı içerdiği iddia edilen belgedeki imzanın sahibi Albay Dursun Çiçek'in ifadesi ise hala sürüyor.

KİM BU SUBAYLAR?

Deniz Kurmay Albay Dora Sungunay: Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Genel Plan ve Prensipler Başkanlığı’nda görevli. Ergenekon soruşturması kapsamında ofisinde ve Ankara Oran’daki evinde arama yapılmıştı.

Deniz Kurmay Albay Şafak Yürekli: Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı’nda görevli. Askeriyedeki ofisi ve Aksaz’daki evinde arama yapılmıştı.

Deniz Kurmay Albay İ Koray Özyurt: Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı’nda görevli. Kaldığı lojman ile ofisinde arama yapılmıştı.

Deniz Kurmay Albay M. Nuri Alacalı: Gölcük Harp Filosu’nda görevli. Gölcük’teki ofisi ile Ankara Oran’daki evinde arama yapılmıştı.

Deniz Kurmay Albay Levent Görgeç: Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı’nda görevli. Beşiktaş’taki lojmanı ile askeriyedeki ofisinde arama yapılmıştı.

Deniz Kurmay Albay Mert Yanık: Deniz Harp Akademisi’nde görevli. Orgeneral Nahit Şenoğul Misafirhanesi’ndeki odası, Deniz Harp Akademisi’ndeki ofisi ve Beşiktaş’taki ikametinde arama yapılmıştı.

Deniz Kurmay Albay Tayfun Duman: Gölcük’keki Harp Filosu’nda görevli. Gölcük’teki ofisi ile İstanbul Ataşehir’deki evinde arama yapılmıştı.

Emekli Deniz Albay Aydın Ortabaşı: Ataşehir’deki evi ve Yalova’daki yazlığında arama yapılmıştı

Etiketler :