8 yaşındaki Aleyna'nın intihar oyunu

8 yaşındaki Aleyna'nın intihar oyunu

İZMİR’in Menderes ilçesinde ilköğretim okulu öğrencisi 8 yaşındaki Aleyna Dirbisoğlu, filmlerdeki gibi intihar sahnelerini oyun için canlandırırken yaşamını yitirdi. Aleyna, kesilen büyükbaş hayvanların asıldığı demir sehpaya kendini eşarbıyla astı.

Olay, geçen perşembe günü saat 19.30 sıralarında Yeni Şaşal Köyü’nde meydana geldi. Televizyonda sürekli film izleyen Yeni Şaşal Köyü İlköğretim Okulu 2’nci sınıf öğrencisi Aleyna Dirbisoğlu, evde babası Ramazan Dirbisoğlu ve arkadaşlarıyla oturduktan sonra oynamak için dışarıya çıktı.

ARKADAŞLARI ASILI HALDE BULDU

Televizyonda izlediği filmlerden beğendiği sahneleri sık sık taklit ettiği bildirilen Aleyna, evinin yanında tek başına oynamaya başladı. İddiaya göre filmlerdeki sahnelerden etkilenip zaman zaman intihar şovu yapan Aleyna, ailesinin Kurban Bayramı’nda kestiği büyükbaş hayvanların desini yüzmek içi astığı demir sahpaya eşarbıyla kendini astı.
Aleyna’yı gören komşularının çocuğunun çığlığını duyarak evinden çıkan Ramazan Dirbisoğlu, sehpada asılı bulduğu kızına koşup hemen eşarı keserek yere indirdi. Hemen Menderes Sağlık Ocağı’na götürülen Aleyna’ya müdahale eden doktor, öldüğünü söyledi.

KAHREDEN GERÇEK

Olayın ardından jandarmanın başlattığı soruşturmada Aleyna Dirbisoğlu’nun, filmlerden izlediği intihar sahnesini taklit ederken can verdiği ihtimali ağırlık kazandı. Aleyna’nın ilk olarak babasına ait kamyonetin altından aldığı plastik bidonun üzerine çıktığı, ardından da evden getirdiği eşarbın bir ucunu demire bağladığı, diğer ucunu ise boğazına sarıp kendisini boşluğa bıraktığı tespit edildi.
Acı haberi alan Aleyna’nın annesi Aysel Dirbisoğlu, ablaları Gizem Dirbisoğlu ve Begüm Dirbisoğlu büyük üzüntü yaşadığı. Aleyna’nın fotoğraflarına bakarak gözyaşı döken anne Aysel Dirbisoğlu, kızının oynarken yok yere hayatını kaybettiğini dile getirdi.
Olaya tanık olan Aleyna’nın komşusu 12 yaşındaki Sümerya Aslan, "Evin yanından geçtiğimde kimse yoktu. Ancak yaklaşık 10 dakika sonra döndüğümde ise Aleyna’yı asılı buldum. Bana her zamanki gibi şaka yapıp korkutacağını düşündüm, ancak yanına gelip başını kaldırdığında mosmor olduğunu farkettim. Hemen bağırarak yardım istedim. Daha sonra da öldüğünü öğrendik" dedi.
Aleyna’nın amcası İlyas Dirbisoğlu ise "Aleyna çok hareketli hiperaktif bir çocuktu. Bunu da oyun için yaptığını düşünüyorum. Çünkü ailesinden hiçbir baskı görmezdi. Çocuk oyun yaptı ama canı gitti" dedi.
TOPRAĞA VERİLDİ
Jandarmanın araştırmasında da ailesinden şiddet ve baskı görmediği öğrenilen Aleyna’nın cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Aleyna Dirbsisoğlu’nun cenazesi cuma günü öğle namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.