80 yaşında üçüncü kez muhtar oldu

80 yaşında üçüncü kez muhtar oldu

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesine bağlı Karageyik köyünde, Süleyman Çelik isimli vatandaş, 80 yaşında üçüncü kez üst üste muhtar seçildi.

2 dönemdir muhtarlık yapan ve 2 genç aday arkadaşını geride bırakarak 145 seçmenden 60'nın oyunu alan 80 yaşındaki Çelik, 3. kez muhtar olmanın mutluluğunu yaşıyor.

350 nüfuslu Karageyik köyünde yaşayan Süleyman Çelik, arkadaşlarıyla girdiği iddia üzerine 1999 yerel seçimlerinde köy'den muhtarlık adaylığını koydu. 2 aday arkadaşının içerisinde oyların yüzde 60'ını alarak muhtar seçilen Çelik, başarılı bir hizmet sürecinin ardından 2004 yerel seçimlerinde tekrardan muhtarlık için adaylığını koydu. Bu seçimler de 3 aday arkadaşının arasında oyların yüzde 50'sini alan Çelik, ikinci kez muhtar seçildi. Köy'e yaptığı hizmetlerle hemşerileri tarafından büyük beğeni toplayan Çelik, köylülerden gelen istek üzerine 29 Mart'ta yapılan 2009 yerel seçimlerinde muhtarlık için tekrardan aday oldu. 2 genç aday arkadaşı arasında 145 seçmenin 60'nın oyunu alan Çelik, üst üste köyüne 80 yaşında muhtar seçildi.

3. kez muhtar olmanın sevincini yaşayan Çelik, amacının köy halkına en iyi hizmeti sunabilmek olduğunu söyledi. Şuana kadar eğitimden, yol ve içme suyuna kadar köy'e bir çok hizmetin gelmesine vesile olduğunu belirten Çelik, "Yaşım 80 olabilir ama hizmet aşkım ve ruhum daha çok genç. Köyüme gereken her türlü hizmeti yapabileceğime inanıyorum. Eğer halkım sevmeseydi, hizmetlerimi beğenmeseydi beni seçmezdi. Demek ki çalışmalarım taktir görüyor." ifadesini kullandı.

Seviyeli bir seçim süreci geçirdiklerini belirten Çelik, "Seçimlerde şahsım değil, köyüm kazandı. Hizmetlerimin devamı gelecek." dedi.


habervaktim

Etiketler :