9 İşçiden haber alınamıyor- foto

9 İşçiden haber alınamıyor- foto

Afşin-Elbistan Termik Santralinde, daha önce göçen kömür sahasında yapılan çalışmalar sırasında yeni bir göçük oluştu. Olayda 9 işçiden haber alınamıyor...

Afşin-Elbistan Termik Santralinde, daha önce göçen kömür sahasında yapılan çalışmalar sırasında yeni bir göçük oluştu. Olayda haber alınamayan 9 işçiden birinin cesedine ulaşıldı.

TÜM GELİŞMELER:

Afşin-Elbistan Termik Santralinde, daha önce göçen kömür sahasında yapılan çalışmalar sırasında yeni bir göçük oluştu. Olayda 9 işçiden haber alınamıyor. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Afşin-Elbistan B Termik Santraline kömür üretilen sahada iş makinesi çalışırken göçük meydana geldi. Göçüğün ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve arama-kurtarma ekibi sevk edildi.
Sahada çalışan kimi işçiler göçük altında kalanlar olduğunu belirtirken, olayı duyan çok sayıda işçi yakını bölgeye geldi. Jandarma ekipleri işçi yakınlarının bölgeye girmesine izin vermedi.
jandarma da sahada kömür üretimi yapan Park Teknik firması yöneticileriyle yaptığı görüşmeler ve arama çalışmaları sonucunda, kömür üretim sahasında olmaları gerektiği bildirilen 9 kişiye ulaşamadı.
Kayıp kişilerin makine operatörleri Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, makine mühendisi Cuma Yıldırım, jeoloji mühendisi Halil Tatlı, elektrikçi Rüşen Demir ve drenaj işçisi Aydoğan Polat olduğu belirlendi.
Ulaşılamayan diğer 2 kişinin ise adının ''Adnan'' olduğu öğrenilen bir dozer operatörü ile mesleği öğrenilemeyen Turhan Gökhan olduğu tespit edildi.
Bu arada, göçük yaşanan Çöllolar açık kömür üretim sahasında, askerler ve Park Teknik Şirketi işçileri tarafından arama çalışmalarına devam ediliyor. Çalışmalara işçi yakınları da katılıyor.

HELİKOPTERLE ARANIYOR
Bu arada göçük sonrası bölgeye sevk edilen askeri helikopterler, teknik arama çalışmalarına başladı.
2. Ordu Komutanlığının görevlendirdiği 2 askeri helikopter, kayıp olduğu bildirilen kişilerin kurtarılması için göçüğün meydana geldiği bölgede alçak uçuş yapıyor.
Arama çalışmalarını Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Maden-İş Elbistan Şube Başkanı İsmet Bölükbaşı ve diğer ilgililer yakından izliyor.
Bölgede 53 kişiden oluşan bir arama-kurtarma ekibi de çalışmalarını sürdürürken, çok sayıda ambulans ve 1 adet ambulans helikopter hazır bekletiliyor. Çalışmalara 100'den fazla askeri personel de destek veriyor.
Göçüğün meydana geldiği sahada zaman zaman toprak kaymaları yaşanırken, bölgedeki işçiler ve işçi yakınları, güvenlik gerekçesiyle alanının dışına çıkarıldı. İşçi yakınlarının göçük alanının 100 metre gerisindeki bekleyişi sürüyor.

 
VALİ DAHA ÖNCE 5 AÇIKLAMIŞTI
Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, olayın hemen ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, göçüğün 6 Şubat'ta meydana gelen 1 işçinin öldüğü ve 10 işçinin yaralandığı alanda yaşandığını bildirdi.


 

Bölgede yürütülen çalışmalar sonrası ulaşılan ilk bilgilere göre 2 işçinin hafif yaralandığını belirten Vali Kocatepe, ''Haber alınamayan 5 kişi var. Bu kişilerden 4'ünün minibüs içerisinde, diğer kişinin de dozer operatörü olduğu bilgisini aldık'' dedi.
Göçükten hemen sonra 2. Ordu Komutanlığı'ndan arama-kurtarma helikopteri ve Adana'dan da arama-kurtarma ekibi istediklerini ifade eden Kocatepe, ''Ümit ederim üzücü bir olayla karşılaşmayız'' diye konuştu.

10 KİŞİLİK TAHLİYE EKİBİ, KAHRAMANMARAŞ'A GİDECEK
Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göçüğün ardından kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Kahramanmaraş'a gönderilmek için ekibin hazırlandığını söyledi.
Şu anda 10 kişilik ekibin ekipmanlarıyla hazır beklediğini anlatan Özçelik, ''Hareket konusunda henüz emir gelmedi, bekliyoruz. Muhtemelen helikopterle ekibimiz Kahramanmaraş'a hareket edecek. Ankara'daki ilgili birimler organizasyonu sağlıyor. Haber bekliyoruz'' dedi.
Zonguldak'taki ocaklarda göçük, grizu ve kömür patlaması, karbonmonoksit zehirlenmeleri, metan gazı ve karbondioksit boğulmaları gibi çok sayıda kazalara müdahale eden ekipler; göçük açma, ahşap tahkimat yapımı ve dar kesitte çalışma konularında tecrübeli uzman personellerden oluşuyor.


Etiketler :