9 şehitte kan donduran iddia

9 şehitte kan donduran iddia

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen Ergenekon iddianamesinde yer alan gizli tanık ifadelerinde PKK-Ergenekon ilişkisi konusunda çarpıcı iddialar yer alıyor.

Erzincan Kemah'ta 2008 yılı Ağustos ayında meydana gelen ve 9 Mehmetçiğin şehit düştüğü mayın patlamasıyla ilgili iddia insanın kanını donduruyor. Jandarma İstihbarat'ta çalışan gizli tanık Hazar, olaydan 5 gün önce teröristlerin bölgede bulunduğu bilgisini jandarmaya ulaştırdığını söylüyor.

Gizli tanık Can ise Nedim ve Ersin üsteğmenlerle Murat Astsubay'ın Ergan Dağı'ndaki PKK'lılarla görüştüğünü, Ş.Ç. isimli örgüt üyesine maddi yardımda bulunduklarını belirtiyor. Sarıyazı ile ilgili dinlediklerinin kendisini dehşete düşürdüğünü dile getiren Can, "İçlerinden bir tane astsubay, eğer pilleri önceden alıp teröristlere veriyorsa, ardından yine bombayı veriyor ve nereye koyacağına dair yer göstererek 'şuraya koyacaksın, şu zamanda, şu aracın geçişi esnasında da patlatacaksın' diyorsa bu adamın içeride yatması normal." ifadelerini kullanıyor.

Gizli tanık Hazar, ifadesinde Şubat 2007 tarihinden itibaren Erzincan'da Jandarma İstihbarat'a çalıştığını, özellikle kırsal bölgede faaliyet yürüten PKK'lı teröristler konusunda bilgi akışı sağladığını, ulaştığı bilgileri istihbarat görevlileri ile Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda yüzbaşı olarak bildiği bir kişiye telefonla rapor ettiğini söylüyor.

Kemah saldırısından 6 gün önce iki teröristin olayın gerçekleştiği Sarıyazı köyüne doğru gittikleri, bir gün sonra da 4 kişinin aynı şekilde silahlı ve sırt çantalı olarak Sarıyazı köyüne doğru gittikleri bilgisini jandarmaya ulaştırdığını söylüyor. Ünlüer Et tesislerinin yakınındaki jandarma uygulama noktasına gittiğini, bu sırada santralci ve Mersinli olduğunu söyleyen bir askerle konuştuğunu dile getiren Hazar, Sarıyazı köyü yakınlarında teröristlerin bulunduğunu söylediğini, askerin de bölgede teröristler olduğuna dair ihbar aldıklarını kaydettiğini vurguluyor.

Askerden bilgileri teyit ettikten sonra ertesi gün hem Serhat hem de Sedat Astsubay'a istihbari bilgileri söylediğini ifade eden gizli tanık Hazar, ancak ne iki astsubayın ne de daha sonra gittiği İ.K.'nın kendisini dikkate aldığını aktarıyor.

Gizli tanık Can da, 2008 yılı içerisinde Ünlüer Et tesislerine yakın bir alanda teröristler ve askerler arasında çıkan bir çatışmayla ilgili ilginç bilgiler veriyor. Can, çatışma öncesinde alaydan Yaylabaşı Karakolu'na 27 plakalı şüpheli bir aracın gittiğini, aracın arkasında arı kovanları bulunduğunu fakat arıcılıkla bir alakası bulunmadığı şüphesi üzerine durdurulduğunu ifade ediyor.

Gizli tanık, Hasan Metin isimli birinin araçtan inerek vatansever olduğunu ve iki-üç kez aracın kasasına vurduğunu, bu işaretin ardından teröristlerin gizlendikleri kovanların içinden çıkarak aşağı indiğini ve askerlere ateş açtığını ileri sürüyor. Gizli tanık Can, mukabelede bulunan askerlerin mermilerinin eski olduğunu ve silahların ateşlemediğini iddia ediyor.

 

Etiketler :