'9 yılda askerlik yaparız'

'9 yılda askerlik yaparız'

Askerliği 9 aya indireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, eleştirilere yanıt verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a televizyonda tartışma çağrısını yineleyerek, "Erdoğan benim karşıma çıkamaz. Çıkması için geçmişinin temiz olması lazım. Onun ezberini bozdum, kimyasını bozdum. Artık O'nu dut yemiş bülbüle çevireceğim. Onun için karşıma çıkmıyor" dedi.

Kahramanmaraş Hafız Ali Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben çiftçinin, emeklinin, esnafın, çöpten kağıt toplayan vatandaşın dostuyum. Ben halkın dostuyum. Siyasete atılırken bir söz verdim, (Milletime yalan söylemeyeceğim) dedim. Bu coğrafyada tek bir çocuk yatağına aç girmeyecek. Barış içinde yaşamalıyız" diye konuştu.

"HANGİ İSTİKRAR?"
"Bir sınavı yapamayan bu kadar beceriksiz bir hükümet, ülkeyi güzel yönetebilir mi?" diyen Kılıçdaroğlu, "Yönetemez ben de biliyorum. 2002 yılında Türkiye'de vatandaşın borcu 6 milyar 605 milyon lira. 2010 yılında ise bu rakam 175 milyar liraya çıkmış. Yazık günah değil mi bu millete? Ne diyor 'istikrar sürsün', hangi istikrar?" ifadelerini kullandı.

"49 HAPİSHANE YERİNE 49 FABRİKA YAPILSAYDI"
CHP lideri, "Devletin resmi rakamlarına göre 2002'de hapishanedeki hükümlü sayısı 123 bine çıkmış. Diyorlar ki, (Türkiye 3 kat büyüdü). 2002'ye göre durumu 3 kat büyüyen var mı? 49 tane yeni hapishane yaptılar. 49 hapishane yerine 49 fabrika yapılsaydı o fabrikalarda gençlerimiz çocuklarımız çalışsaydı, evine ekmek götürseydi günah mı işlemiş olurduk" dedi.

"VATAN SAVUNMASI OLUNCA 9 YIL DA ASKERLİK YAPARIZ"
Gençlerin askerlik süresini 15 aydan önce 9 aya indireceğini yineleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bunu söyleyince (Memleketi kim savunacak) dediler. Senin oğlun Burdur'da 21 gün askerlik yaparken bu memleketi kim savunacak diye aklına geldi mi? Vatan savunması olunca 9 ay değil 9 yıl da askerlik yaparız biz."

"ONU DUT YEMİŞ BÜLBÜLE ÇEVİRECEĞİM"
Kılıçdaroğlu, "Benimle ilgili iddian varsa, (Ben ustayım o çırak) diyorsan gel bakayım çırağın karşısına. Yüreğin varsa gel karşıma çık, kim usta kim çırak ben sana göstereceğim. Erdoğan benim karşıma çıkamaz. Çıkması için geçmişinin temiz olması lazım, kul hakkı yememesi lazım, mangal gibi yürek lazım. Onun ezberini bozdum, kimyasını bozdum. Şifresini de çözdüm. Artık onu dut yemiş bülbüle çevireceğim. Onun için karşıma çıkmıyor" diye konuştu.

"ÇİFTÇİNİN ELEKTRİK BORCUNU SİLECEĞİZ"
Dünyanın en pahalı mazot, gübre, ilaç ve elektriğinin Türkiye'de olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "9 yıldır, 2 milyon hektar toprak ekilmiyor. Mazotu litrede 1,5 lira yapacağım. Çiftçinin elektrik borcu var. 900 bin lirası ana para 1 milyon 600 bin lirası faiz. Sanki tefeciliğe çalışmışlar. Hem faizini hem ana parasını sileceğiz. Bu devletin bütçesi içerisinde bir damla su gibidir."

"RECEP BEYLERİN DÜZENİ"
Türkiye'de 800 bin kamyoncu esnafı bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "10 numaralı yağ yakıyorlar. Bir de meşhur K1 belgesi var, fiyatı 11 bin 500 lira. Kamyonun fiyatından daha yüksek belge fiyatı. Bu düzene ne diyorlar, Recep Beylerin düzeni diyorlar" dedi.

"BENİM İÇİN VATANDAŞIMIN BOĞAZI ÖNEMLİ"
"Benim öyle uçuk kaçık projelerle işim yok" diyen CHP lideri şöyle konuştu: "O boğaz bu boğaz değil, benim için vatandaşımın boğazı önemli. Helal lokma giriyor mu? Benim derdim bu. Benim derdim bu ülkede herkes mutlu yaşasın. Aile sigortası Uluslararası Çalışma Örgütü'nün kabul ettiği 1971'de de TBMM'den geçen 9 sigorta dalından biridir. 8'i Türkiye'de uygulanıyor. Biz onu getireceğiz."
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.