90 yaşında, 15. kez muhtar seçildi

90 yaşında, 15. kez muhtar seçildi

Muğla'nın Fethiye ilçesi Kesikkapı Mahallesi muhtarı Hasan Şaröz (90), yeniden seçilerek, 15. dönem görev yapma hakkı kazandı.

Şaröz, 7 Haziran 1946 yılından bu yana hiç ara vermeden muhtarlık görevine devam ediyor.

İlerleyen yaşına rağmen mahalle sakinleri tarafından aday gösterilen Şaröz 480 oy aldı.

Şaröz, 2004 yılı yerel seçimlerinde de 911 oy alarak ikisi bayan üç rakibine büyük fark atarak göreve seçilmişti.

Evinde tebrikleri kabul eden Şaröz, son 5 yıl daha görev yapıp muhtarlığı bırakacağını ifade etti.

Vatandaşların isteği üzerine aday olduğunu ve hiç seçim çalışması yapmadığını belirten Şaröz, kimsenin kapısına gidip oy istemediğini kaydetti.

Şaröz, "Mahalle halkımızda 5 aday arasından beni tercih ettiler ve kesin olmayan sonuçlara göre en yakın rakibime yaklaşık olarak 160 oy fark atarak yeniden muhtar oldum. Bu benim muhtarlıkta 15. dönemim oluyor. 63 yıldan buyana hiç ara vermeden vatandaşımıza hizmet yapabilmek için muhtarlık görevini yürütüyorum bundan sonrada halkım isterse ölünceye kadar onların emrinde muhtar olarak görev yapmaya hazırım." diye konuştu.

Vedat Saraç ise 10 yaşında geldiği Kesikkapı Mahallesi'nde Hasan Şaröz'ün sürekli muhtarlık yaptığını ifade ederek, "Ben ilkokula başladığımda Hasan amca muhtardı. Ben lise, üniversite okudum, emekli oldum Hasan amca hala muhtar. Bu dönem yeniden muhtar seçildi. Ömrü yettiği kadar da mahallemize muhtarlık yapacak." dedi.


HABERVAKTİM

Etiketler :