99 kişiyle birlikte istifa etti

99 kişiyle birlikte istifa etti

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılmasının ardından teşkilatlardaki istifalar da sürüyor.

Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Ahmet Erdoğdu ile aralarında il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 99 kişi partiden istifa etti.

Erdoğdu, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte Şelale Plaza'da düzenlediği basın toplantısında, Manisa il genelinde toplam 99 kişinin partiden istifa ettiğini bildirdi.

Ortaya konulan üslupla kendilerine partide siyaset yapma şansı bırakılmadığını, bu nedenle ayrılma kararı aldıklarını bildiren Erdoğdu, ''Bizim Saadet Partisi ile bir sıkıntımız olamaz, ortaya konan üslupla sıkıntımız olduğu için ayrıldık''diye konuştu.

Erdoğdu, siyasetin boşluk kabul etmeyeceğini, boş olan siyasi yeri doldurmak için yeni oluşum başlatıldığını, bunun yakın zamanda da sonuçlandırılacağını söyledi.

Gazetecilerin yeni kurulacak partiye ilişkin sorusunu da yanıtlayan Erdoğdu, ''Bizim 4 önemli unsurumuz vardır, olmazsa olmaz. Biz, maneviyatçı bir partiyiz, muhafazakar parti değiliz. Biz milli bir partiyiz, düşüncelerimizi Anadolu toprakları dışından almıyoruz. Anadolu'daki medeniyetin temsilcileri olacağız. Biz, 80-90 yıllık bir millet değiliz. Anti emperyalist bir partiyiz ve bu ülkede yaşayan her bireyin bütçeden adil bir şekilde pay almasını savunan bir siyasi hareketiz'' açıklamasını yaptı.

Erdoğdu ile birlikte, 7 il yöneticisi, 1 merkez ilçe yöneticisi, Akhisar ilçe yönetimi ve gençlik kolları, Akhisar Belediye Meclisi üyeleri, Alaşehir İlçe Sekreteri, Gölmarmara İlçe Başkanı, Soma ilçe yöneticileri, Salihli İlçe Başkanı ve bazı yöneticileri, Kırkağaç ilçe başkanı ve yöneticileri, Salihli Taytan Belde Başkanı ve 2 yöneticisi, Salihli Durasıllı Belde Başkanı ve yöneticileri ile üyelerden oluşan toplam 99 kişinin istifa ettiği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :