A Milli Takım Kazakistan İlk 11

A Milli Takım Kazakistan İlk 11

Kazakistan takımını tanıdığını ve takım oyuncularının son derece mücadeleci bir yapıya sahip olduklarını ifade eden Guus Hiddink, Kazakistan takımını son derece ciddiye aldıklarını belirtti.

 

A MilliFutbol Takımı, 2012 AvrupaFutbol Şampiyonası elemelerindeki ilk sınavına çıkıyor. 2012 AvrupaFutbol Şampiyonası elemelerinde yarın Kazakistan ile karşılaşacak olan A Milli Takım'ın teknik patronu Guus Hiddink maçın oynanacağı Astana Arena Standı'nda yaptığı basın toplantısında rakiblerini son derece önemsediklerini ve kazanmak için sahaya çıkacaklarını söyledi.

Kazak medyasının da yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısına Guus Hiddink'in yanı sıra millifutbolculardan Emre Belözoğlu ve Ömer Erdoğan da katıldı.

Türk ve Kazak gazetecilerinin sorularını cevaplayan Hiddink turnuvadaki ilk maçı Kazakistan ile yapmanın ayrı bir önem olduğunu belirtti.

Kazakistan takımını tanıdığını ve takımoyuncularının son derece mücadeleci bir yapıya sahip olduklarını ifade eden Guus Hiddink, Kazakistan takımını son derece ciddiye aldıklarını belirtti.

Sahanın ve zeminin son derece güzel olduğunu belirten Guus Hiddink gruplarının zor bir grup olduğunu belirterek, "Maçlara son derece profesyonelce hazırlanıyorlar. Hırvatistan maçında neler yapabileceklerini Kazakistan rakiplerine gösterdi." dedi.

Türkiye şartlarına göre soğuk bir havada maç yapacak olmalarının kendilerini etkilemeyeceğini belirten Hiddink, Kazakistan takımına saygı duyduklarını söyledi.

ÖMER ERDOĞAN: BİZİ ZOR BİR RAKİP BEKLİYOR

Bursaspor'un kaptanı Ömer Erdoğan rakiplerinin zor olduğunu Kazakistan'ın da güçlü bir rakip olduğunu belirterek maçı kazanarak turnuvaya iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi. Suni zeminin kendilerini etkilemeyeceğini ifade eden Erdoğan bu tür zeminlere alışık olduklarını söyledi.

Fenerbahçe'nin ve A Milli Takım'ın kaptanı Emre Belözoğlu ise, ''Toprak zeminde oynamayı suni zeminde oynamaya tercih ederim.'' dedi.

Türkiye'yi önemli maçların beklediğini, bu süreci en iyi şekilde değerlendireceklerini de belirten Emre Belözoğlu, ''Önemli bir süreç başlamış oldu bizim için iki maçlık bir periyodda ilk maçı Kazakistan ile yapacak olmamamız iki takım açısından son derece önemli ve anlamlı. Kazakistan bizim için her zaman kardeş ülke olmuştur. Maçta da bunu göreceğiz." dedi.

Sahanın suni zemin olması sorusunu yanıtlayan Emre Belzöoğlu, ''Toprak zeminde oynamayı suni zeminde oynamaya tercih ederim." dedi.

Yarınki maçı kazanmak için ellerinden gelen herşeyi ortaya koyacaklarını belirten Belözoğlu, hedeflerinin kazanmak olduğunu vurguladı.

MİLLİ FUTBOL TAKIMI 474. MAÇINA ÇIKACAK

Bu arada A MilliFutbol Takımı, yarın Kazakistan ile yapacağı maçla bilikte 474. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 87 yıllık tarihinde 247'si resmi, 226'sı özel olmak üzere geride kalan toplam 473 maçta, 169 galibiyet, 112 beraberlik alırken, 192 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 613 gol atarken, kalesinde ise 715 gol gördü.

Ay-yıldızlıtakımın da yer aldığı A Grubu şu takımlardan oluşuyor: Almanya - Avusturya - Azerbaycan - Belçika - Kazakistan – Türkiye.

Astana Arena Stadı'ndaki maça Türkiye şu muhtemel 11 ile çıkacak: Onur, Sabri, Servet, Ömer Erdoğan, Hakan Balta, Hamit, Aurellio, Emre, Arda, Halil ve Tuncay.

Etiketler :