AA'nın "Filistinli militan" takıntısı

AA'nın "Filistinli militan" takıntısı

Anadolu Ajansı'nın İsrail ağzıyla yapılan haberler büyük tepki topluyor.

Türkiye Cumhuriyetinin resmi ajansı Anadolu Ajansı’nın (AA) İsrail kaynaklı haberlerinde kullandığı dil büyük tepki topluyor. AA’nın özellikle Telaviv merkezli haberlerinde, işgalci İsrail askerlerine karşı kendilerini savunan Filistinlilere sürekli olarak “militan” sıfatı uygun görülüyor.

Google’da yapılan “AA-Filistinli militan” şeklindeki basit arama durumun vahametini açıkça ortaya koyuyor. Alınan sonuçlarda AA’nın yüzlerce haberde öldürülen Filistinliler için bile “militan” yakıştırmasında bulunduğu anlaşılıyor. Örneğin, son olarak 18 aralık cumartesi saat 23:51:00’de geçilen “İsrail’den hava saldırısı: 5 ölü” başlıklı haberde, öldürülen Filistinliler için “militan” ifadesi kullanıldı. Gazze mahreçli haberde “İsrail Hava Kuvvetlerinin Gazze şeridinde bugün düzenlediği hava saldırısında 5 Filistinli militan öldürüldü” ibaresine yer verildi. Haberin içinde “militan” kelimesi birkaç kez geçirilerek İsrail'in vahşi saldırıları meşru gösterilmeye çalışıldı.

Denetimden geçmiyor mu?

AA’nın İsrail’deki muhabirlerinin “İsrail” ağzıyla yazdıkları bu haberler büyük tepki toplarken, sözkonusu haberlerin Genel Merkezdeki Dış Haberler Müdürlüğünün denetiminden nasıl geçtiği de merak ediliyor. AA’nın “Filistinli militan” takıntısından ve İsrail ağzıyla haber yapmaktan bir an önce kurtularak Türk insanını ve Türkiye'nin dostlarını daha fazla üzmemesi bekleniyor.

HaBertaraf.com

 

Etiketler :