AB ve ABD'den PKK' ya çağrı

AB ve ABD'den PKK' ya çağrı

Terör örgütü tarafından kaçırılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün için, AB ve ABD'den PKK'ya sert tepki geldi.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’un sözcüsü Sebastien Brabant, PKK tarafından kaçırılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Brabant, ABHaber’e yaptığı açıklamada, “Avrupa Birliği, Avukat ve CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasını endişe ile öğrenmiştir ve derhal serbest bırakılmalıdır. Terörle mücadele konusunda Türkiye ile devam eden yapıcı diyalogu güçlendirmeye hazırız” dedi.

Öte yandan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile biraraya gelen ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone PKK tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılması için dua ettiklerini söyledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Türkiye'nin AB ile ilişkilerinin ABD için çok önemli olduğunu ifade ederek, bunun ekonomik, ticari, güvenlik, terörizm, PKK'ya karşı uluslararası dayanışma da dahil pek çok alanı kapsadığını söyledi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün teröristlerce kaçırılmasına da değinen Ricciardone, olayı "korkunç" olarak nitelendirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın olaydan önce söylediği gibi ABD'nin Türkiye ve bütün Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunu ifade eden Ricciardone, olayın çok çirkin ve kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Ricciardone, "Milletvekilinin bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyor ve bekliyoruz. Bu gerçekleşene kadar ailesiyle, Türk halkı, parlamento ve hükümet ile dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz. Sağ salim ve bir an önce serbest kalması için dua ediyoruz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.