AB Venezuela'ya yeni yaptırımlar uyguluyor

AB Venezuela'ya yeni yaptırımlar uyguluyor

Avrupa Birliği (AB), "demokrasi ve insan haklarına zarar verdikleri gerekçesiyle" Venezuelalı 19 yetkiliye yaptırım uygulama kararı aldı.AB...

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), "demokrasi ve insan haklarına zarar verdikleri gerekçesiyle" Venezuelalı 19 yetkiliye yaptırım uygulama kararı aldı.

AB Konseyinden yapılan açıklamaya göre, bu kişilere Aralık 2020'de Venezuela'da yapılan ve AB'nin "adil olmadığı gerekçesiyle" tanımadığı Ulusal Meclis seçiminde "muhalefetin haklarını baltaladıkları, temel özgürlükleri kısıtladıkları ve insan hakları ihlallerinde bulundukları" için yaptırım uygulanacak.

Yaptırım listesine alınanlar arasında Seçim Komisyonu yetkilileri, bazı yargıçlar, bazı üst düzey güvenlik yetkilileri, yeni meclisin bazı komisyonlarının üyeleri ile başkanları bulunuyor.

Yaptırım listesine yapılan son eklemelerle AB'nın kısıtlama uyguladığı Venezuelalı kişilerin sayısı 55'e yükseldi. Yaptırımlar seyahat yasağı ve varlıkların dondurulmasını içeriyor.

AB Kasım 2017'de Venezuela'ya yönelik kısıtlayıcı tedbirlere başlamıştı. Bunlar bazı kişilere yönelik seyahat yasakları ve varlık dondurulması, ayrıca silah ambargosu ile ülke içinde muhalefete karşı kullanılacak bazı ekipmanların satışının yasaklanmasını içeriyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.