Abbas hakkında şok iddia

Abbas hakkında şok iddia

Kudüs Milletvekilleri, Yahudileştirme Faaliyetlerinden Abbas'ı Sorumlu Tuttu...

Kudüs'ten uzaklaştırılma tehdidiyle karşı karşıya olan Filistinli milletvekilleri, Siyonist işgal rejiminin Şeyh Cerrah'ta yeni Yahudi yerleşim birimleri inşa etme kararından Abbas yönetimini sorumlu tuttu.

Kudüs milletvekilleri, Abbas yönetiminin Kudüs kentini Siyonist işgal hükümetiyle yürüttüğü müzakerelerde pazarlık masasına koymasını eleştirdi.

Kudüs'teki Kızılhaç binasının avlusunda eylem yapan milletvekilleri, bugün (8 Şubat Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Abbas yönetiminin Kudüs'le ilgili verdiği tavizlerin işgalciyi Yahudi yerleşim birimi inşasına teşvik ettiği belirtildi.

El-Cezire kanalının yayınladığı belgelerin Abbas yönetiminin verdiği tavizlerin sadece bir kısmına işaret ettiğini söyleyen milletvekilleri, Kudüs'teki Yahudileştirme faaliyetlerinden uluslararası toplumun da sorumlu olduğunu ifade etti.

İşgal yönetiminin Filistinlilere ait evlere ve İslami bir vakfa el koymasını kınayarak, Siyonist işgalcilerin önümüzdeki günlerde yeni Yahudileştirme planlarını uygulamaya koyacaklarını söyledi.

Öte yandan, Kudüs milletvekili Ahmed Atvan, Siyonist Haham Dov Lior'un Mescid-i Aksa'nın yıkılarak yerine sözde Süleyman Heykeli'nin inşası için hazırlık yapılması yönündeki açıklamalarını kınadı.

Atvan, Arap ülkelerinin bu tür fetvalar karşısında sessiz kalmasının Siyonistleri cesaretlendirdiğini belirtti.

El-Halil kentine komşu Kiryat Abat Yahudi Yerleşkesi ve Batı Yaka Yerleşkeleri Başhahamı Dov Lior, "O yeri kurtarmamız ve İsrail'in mülkiyetine geri döndürmemiz gerekir. Heykeli halihazırda bazı sebepler dolayısıyla yapamıyorsak, bu bizi yapabileceğimiz şeyleri yapmaktan da muaf hale getirmez" demişti.

Etiketler :