Abbas'a Görüşme Rüşveti!

Abbas'a Görüşme Rüşveti!

Hamas sözcüsü Fevzi Burhum, Amerika idaresinin Abbas’ın İsraille müzakerelerde bulunmayı kabul etmesi için rüşvet verdiğini öne sürdü.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Fevzi Burhum, Amerika idaresinin Abbas’ın İsraille müzakerelerde bulunmayı kabul etmesinin ardından Ramallah yönetimine 150 milyon dolarlık bir yardımda bulunmasının, işgal rejiminin lehine olacak şekilde daha fazla tavizde bulunması için Abbas’a verilmiş bir rüşvet; Batı Yaka’da direnişi bitirmesi ve işgalcilerin güvenliğini sağlaması nedeniyle de kendisine verilmiş bir ödül olduğunu ifade etti.

Fevzi Burhum, Amerika idaresinin Ramallah yönetimine 150 milyon dolarlık bir yardımda bulunacağının duyurulmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi: “Bu rüşvet ve şartlı yardım Filistin halkı, davası ve birliği için büyük bir tehdit oluşturuyor. Daha önce defalarca altını çizdiğimiz gibi, bu yardımlar Amerikalı General Keith Dayton’un emrine verilecek. Bunu düşmanla işbirliğine gidecek ve kendi halkına karşı da düşmanlık yapacak bir gücün oluşturulmasında kullanacak. Gelen yardımlarla eğitimleri tamamlanacak bu güçler, direnişe karşı savaşacak, özgürlükleri kısıtlayacak, işgalcilerle gaspçıların güvenliğini sağlayacak ve kendi halkına kan kusturacaktır.”

Bu yardımın hem Batı Yaka’da hem de Gazze’de kullanılacağı haberlerinin yalan ve iftira olduğunu belirten Burhum, “Bu yalan ve iftira Filistin halkının hakkı hesabına Amerika ile Siyonistlerin planladıkları projeleri düşmanla birlikte hayata geçiren Abbas ve Feyyad’ın kamuoyunu yanıltma girişimlerinden başka bir şey değildir” dedi.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

Etiketler :