ABD Başkanı Obama'nın yıkıldığı an!

ABD Başkanı Obama'nın yıkıldığı an!

Deepwater Horizon petrol platformunda haftalar önce meydana gelen patlamadan sonra kimse bu boyutta bir çevre felaketinin yaşanacağını tahmin etmemişti.

 Patlamanın ardından dev platform sulara gömülürken, her gün binlerce varil petrol denize akmaya başladı. Sızıntının durdurulması BP'ye fatura edildi ancak denenen her yöntem başarısızlığa uğradı.

ABD Başkanı Obama, iki gün önce felaketi yerinde görmek için Louisiana kıyılarına gitti. Hafta sonunu ailesiyle birlikte geçirmek için ise Chicago'ya geçen ABD lideri, BP'nin kuyunun tıkanarak ''öldürülmesi'' yönteminin başarısız olduğunun duyurmasının ardından burada açıklamalar yaptı.

Barack Obama, ülkenin en büyük çevre felaketine yol açan petrol sızıntısının durdurulması için uygulanan son yöntemin de başarısızlığa uğramasının çok üzücü olduğunu söyledi.

Obama, bu haberin, "yürek parçalayıcı olduğunu" ifade etti. Yöntemin uygulanmaya başlandığı sırada iyimser bilgiler aldıklarını belirten Obama, "Sonrasında bunun işe yaramadığı anlaşıldı" dedi.

ntvmsnbc

Etiketler :