ABD Bingazi saldırısı hakkında 48 saat önce uyarılmış

ABD Bingazi saldırısı hakkında 48 saat önce uyarılmış

"ABD Bingazi saldırısı hakkında önceden uyarılmıştı" iddiası...

İngiliz gazetesi Independent, ABD Büyükelçisi ve üç elçilik çalışanının yaşamına mâl olan Bingazi saldırısının, bir süredir devam eden ciddi güvenlik zafiyetinin sonucunda meydana geldiğini iddia etti. Üst düzey diplomatik kaynaklara göre ise Kahire ve Bingazi'deki diplomatik misyonların saldırılara hedef olabileceği bilgisi ABD Dışişleri Bakanlığı'na 48 saat önceden ulaşmıştı.

ABD'li yetkililer olayın önceden planlanmış olduğunu iddia ediyor ancak ABD'nin Libya Büyükelçisi Chris Stevens ülkeye kısa süre önce dönmüştü ve Bingazi ziyaretinin detayları da gizli tutulacaktı.

ABD yönetimi şu an tam anlamıyla bir krizin ortasında. Bingazi'deki konsolosluktaki çok hassas belgeler kayıp. Bu belgelerde, ABD ile çalışan Libyaların isimlerinin yer aldığı söyleniyor. Şimdi bu kişiler radikal grubun hedefi haline gelebilir.

Kayıp belgelerin bazılarıysa petrol anlaşmalarıyla ilgili. Üst düzey diplomatik kaynaklara göre ise Kahire ve Bingazi'deki diplomatik misyonların saldırılara hedef olabileceği bilgisi ABD Dışişleri Bakanlığı'na 48 saat önceden ulaşmıştı.

ABD'de çekilen ve Hz. Muhammed'e hakaret içerdiği belirtilen "Mülümanların Masumiyeti" filmini protesto eden "öfkeli göstericiler", Salı gecesi Bingazi'deki ABD Konsolosluğuna saldırmış, olayda Büyükelçi Stevens dahil dört elçilik çalışanı hayatını kaybetmişti.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.