ABD Büyükelçiliği önünde eylem

ABD Büyükelçiliği önünde eylem

11 Eylül Saldırıları sonrasında ailesiyle görüşmek için gittiği Pakistan’da kaçırılan, ABD bölge Mahkemesi tarafından 86 yıl hapse mahkum edilen Afiye Sıddıki için STK’lar ayağa kalktı.

11 Eylül Saldırıları sonrasında ailesiyle görüşmek için gittiği Pakistan’da kaçırılan, Pakistan ve ABD istihbarat örgütlerince işkence edilen Afiye SIDDIKİ Manhattan''daki ABD Bölge Mahkemesi''nde görülen davada 86 yıl hapse mahkum edildi. 38 Yaşındaki tıp doktoru Afiye Sıddiki''nin serbest bırakılması için MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk ÜNSAL, MAZLUMDER Üye ve gönüllülerinin katılımı ile ABD Elçiliğinde bir açıklama yapıldı. Açıklamayı MAZLUMDER Genel Merkezi adına Ankara Şube Başkanı Üstün BOL okudu.  “Dr. Afiye Sıddıki’nin şahsında Pakistan ve ABD hukuku katlediyor” diyen Bol, “Sıddıki serbest bırakılsın” dedi.

Sıddıki sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Doktor Afiye SIDDIKİ, diğer adıyla 650 numaralı mahkum geçtiğimiz günlerde Manhattan'daki ABD Bölge Mahkemesi'nde görülen davada 86 yıl hapse mahkûm edildi. 38 Yaşındaki Afiye SIDDIKİ'nin mahkûmiyet gerekçesinde ele geçirdiği bir tüfekle ''Amerikalılara ölüm'' diye bağırdıktan sonra Amerikalı yetkilileri vurmaya çalıştığı belirtilmektedir. Amerikan askerlerinin ifadelerine dayanarak ve herhangi bir somut delile dayanmadan verilen bu karar hukuk tarihine benzerlerini sıklıkla gördüğümüz bir “Amerikan komedisi” olarak geçecektir.Doktor Afiye SIDDIKİ, 2003 yılında ailesini ziyaret etmek için gittiği Pakistan’da kaybolmuş, kayıp olduğu bu süre içerisinde Pakistan istihbarat birimlerince işkence edilerek sorgulanmış, ardından da Amerikan istihbarat birimlerine servis edilmiştir. Amerikan istihbarat servislerince gizli bir hapishanede 2008 yılına kadar işkence edilmiş, aynı hapishaneyi paylaşan başka bir mahkûmun hapishaneden kurtulduktan sonra anılarında Dr. SIDDIKİ’den bahsetmesi ile Amerika’ya başka bir cezaevine nakledilmiştir. Pakistan’da kaçırıldığı sırada yanında en büyüğü dört yaşında olan üç çocuğu da bulunan Dr. SIDDIKİ yıllarca işkence altında tutulduğu hapishanede akli dengesini kaybetmiştir.”

“Vatandaşı olduğu Pakistan devletinin SIDDIKİ’yi sahiplenmemesi, haklarını aramaması, ülkesine iade edilmesini talep etmemesi, Pakistan Dış İşleri Bakanlığının ümitsizliğe uğradığını ve hüzünlü olduğunu belirten açıklaması ve efendisiyle arasını bozmamak için yurttaşlarını feda etmesi Pakistan tarihine kirli bir leke olarak kazınacak, işbirlikçi yönetimlerin katillerle giriştiği bu dayanışma vicdanlarda karşılığını bulacaktır” diyen Bol, “Uluslararası insan hakları örgütlerinin söz konusu batı olduğunda takındığı ikiyüzlü tavır da elbette kayıt altına alınmıştır. Küresel Amerikan politikalarına kurban edilmeye çalışılan, akli dengesi bozulan, üç çocuk annesi olan Dr. SIDDIKİ’nin serbest bırakılmasını, kendisinin veya ailesinin seçeceği bağımsız bir ülkeye gidebilmesinin sağlanmasını istiyoruz.  Amerikan savcısının hiçbir somut delil bulunmamasına rağmen seksen altı yıllık cezayı az bulması ve SIDDIKİ'nin ömür boyu hapis cezasını hak eden soğukkanlı bir radikal olduğu şeklindeki beyanatlarını Amerikan barbarlığının ulaştığı noktayı göstermesi açısından kamuoyunun takdirine sunuyoruz” diye konuştu.

HÜLYA ÖZKAN / HABERNAME

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :