ABD, gıda güvenliği için Afrika'ya 2 milyar dolar insani yardım yapacak

ABD, gıda güvenliği için Afrika'ya 2 milyar dolar insani yardım yapacak

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Joe Biden, tüm dünyanın Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle gıda sorunu yaşadığını belirterek, gıda güvenliği konusunda...

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Joe Biden, tüm dünyanın Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle gıda sorunu yaşadığını belirterek, gıda güvenliği konusunda Afrika'ya 2 milyar dolar ek insani yardım yapacaklarını duyurdu.

Biden, Washington'da düzenlenen ABD-Afrika Liderleri Zirvesi'nin gıda güvenliğinin ele alındığı kapanış oturumuna katıldı.

Zirvede bundan daha önemli bir konu olamayacağını belirten Biden, "Küresel gıda kriziyle karşı karşıyayız ve bundan Afrika'dan daha çok etkilenen bir yer yok. Afrika'da yaklaşık 120 milyon kişi gıda yokluğu ve güvensizliği ile karşı karşıya. Ukrayna savaşıyla bu rakam 140 milyona çıktı." ifadesini kullandı.

Biden, Afrika'daki zorlukların net ve aciliyet gerektirdiğine dikkati çekerek, "Afrika'daki akut gıda güvensizliğine müdahale etmek için 2 milyar dolar ek insani yardım açıklıyorum. Bu yardım çocukların ve ailelerin yatağa aç gitmemesini sağlayacak." dedi.

- ABD-Afrika Liderler Zirvesi

Çin, Rusya, Japonya ve Türkiye'nin son 20 yılda siyasi, askeri ve ticari ilişkilerini derinleştirdiği Afrika kıtası ile ilişkilerini yeniden canlandırmaya çalışan Biden yönetimi, 8 yıl aradan sonra, eski Başkan Barack Obama’nın 2014’te ilkini gerçekleştirdiği ABD-Afrika Liderler Zirvesi'nin ikincisini düzenliyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın ev sahipliğinde 13 Aralık'ta başlayan zirveye yaklaşık 50 Afrikalı lider katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.