ABD Halk ile Savaşıyor

ABD Halk ile Savaşıyor

ABD öncülüğündeki ittifak güçlerine ağır darbeler indiren Taliban hareketi, yayınladığı bildiri ile Afganistan'daki işgal güçlerini uyardı. İşte Taliban tarafından yayınlanan o bildiri:

Son günlerde, Afganistan'ın çeşitli bölgelerinde ABD öncülüğündeki ittifak güçlerine ağır darbeler indiren Taliban hareketi, yayınladığı bildiri ile Afganistan'daki işgal güçlerini uyardı. İşte Taliban tarafından yayınlanan o bildiri:

"ABD, Afganistan işgalini haklı göstermek için, tıpkı Sovyetlerin yaptığı gibi, 'Birkaç teröriste karşı savaşıyoruz.' demişti. Oysa bütün Afganistan’a karşı, bütün Afgan halkına karşı savaşıyorlar. Afgan halkı bir bütün olmuş ve eline silahını almış, işgalcilere karşı savaşıyor. Şayet böyle olmasaydı, işgalci statükoyu korumak için 150 bin asker ihtiyaç duyar mıydı?

13 Şubat’ta 15 bin yabancı işgalci ve 20 bin kukla Afgan askeriyle Helmand eyaletine bağlı Merce’ye saldırdılar ve bozguna uğradılar, şimdi bir avuç isyancı-yani kendi tabirleriyle teröristlerin karşısında mı- bozguna uğradılar. Hayır, Direnişe katılan Afgan halkı karşısında bozguna uğradılar. 9 yıl geriye gittiğimizde, Bush, Taliban’ın 1000-2000 kişiyi geçmeyeceğini ve yakında bertaraf edileceğini söylüyordu. Oysa son zamanlardaki ABD Generali McKiernan, Afganistan’da durumu kontrol edebilmek için 400.000 ABD askerine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Geçtiğimiz 9 yılda, bir gün yok ki, işgalciler onlarca Taliban mücahidi öldürdüklerini açıklamasınlar. Onlar her gün onlarca Taliban mücahid öldürdüklerini söylüyorlar, öte yandan da Taliban 2000 kişiden ibaret diyorlar. Madem 2000 kişi ve madem her gün onlarca Taliban Mücahidi öldürüyorsunuz, niye bitiremediniz Taliban’ı? Batılı enstitülere göre, Taliban ülkenin yüzde 80’nini kontrol ediyor, peki 1000-2000 silahlı kişiyle mümkün mü bu? Gerçek şu ki, işkence, zulüm, baskınlar, hava saldırılarıyla katledilen sivillerin getirdiği öfkeyle cihad, millileşti, İslâmlaştı, bütün halka yayıldı ve işgalcilerin baş edemeyeceği bir seviyeye geldi.

Sovyet Kızıl Ordusu 2 milyon Afganı katletti ama direnişi kıramadı. Amerikalılar ne kadar çok Afganı şehid ederlerse, Afganların öfkesini o kadar sıçratıyor. İntikam ateşi artık bütün ülkede kol gezecek.

Beyaz Saray ve Pantagon’un bodrum katlarındaki karar alıcılar ve generaller, uydurma terörle savaş adına, dünya kamuoyunun gözlerine toprak serpmeyi durdurduğunda, dünyanın baskısıyla arzuyla tutuştukları sömürgeci amaç ve rüyalarını bırakacakları mı?

Dünyayı elegeçirme sarhoşluğuna tutulmuş bu karar alıcılara hatırlatmak isteriz, Şayet gerçeklere olduğu gibi bakmazsanız eski Sovyetler Birliği’nin kaderiyle yüzleşeceksiniz. Şuna emin olun ki, sadece dünyanın kontrolün kaybetmekle kalmayacaksınız, ülkenizin birliğinin parçalanması kaderiyle de yüzyüze kalacaksınız. Seçim sizin.

Taliban Zafer Günlüğü

Helmnnd eyaletine bağlı Musa Kale ve Nevzad bölgelerinde 6 işgalci BAD tankı devre dışı bırakıldı.

Marca’da 6 işgalci ABD-NATO askeri öldürüldü. Ferah Eyaletinin Makve bölgesinde bir ABD tankı havaya uçuruldu, tank personelinin hepsi öldü.

Kandahar’da, düşman lojistik konvoyuna saldırı düzenlendi. İşgâlci ABD-NATO konvoyuna düzenlenen bu ağır saldırıda yakıt tankerleri imha edilirken, düşmana da ağır zayiat verdirildi.

Kandahar eyaletinin Meyvend bölgesinde bir İngiliz tnkı havaya uçuruldu.

Bagdiş’te 23 Kukla Afgan askeriyle, 11 işgalci İspanyol askeri öldürüldü. Bir konvoy halinde, Sangi Atiş bölgesine doğru ilerleyen işgalciler ve işbirlikçiler, mücahidlerin ani ve ağır ateşine maruz kaldı. Kukla Afgan ordusuna ait 4 askerî araçla, işgalcilere ait 5 tank imha edildi. Saatlerce süren çatışmada 5 mücahid de yaralandı.

Vardag’ta bir ABD tankı imha edildi, parçalara ayrılan tanktaki ABD askerlerinin hepsi öldü.

Kunar’da 8 ABD askeri öldürüldü. Helikopterlerle dağlara indilirilen korkak coniler, bir anda mücahidlerin çapraz ateşine maruz kaldı. 3 saat süren çatışmada, 8 coni öldürülürken, 3’üde ağır yaralandı. Çatışmada 3 mücahid de şehid oldu.

Mücahidlerin, Manugi bölgesindeki ABd işgal üsüsnü ağır şekilde bombalayarak, işgalciyi üssü terk etmeye zorladığı bildirildi. Nitekim birçok kaynakta, işgalcilerin bu şekilde bir çok boşaltmak zorund akaldıkalrı d ayazıldı.
Logar’da bir düzine işgalci ABD-NATO askeri öldürüldü. Çatışmalarda, işgalcilere tercümanlık eden bir Afgan hain de öldürüldü.
Fazıl Duygun/ TIMETÜRK

Etiketler :