ABD Heyeti Görünce Şok Oldu

ABD Heyeti Görünce Şok Oldu

UNRWA: “Gazze’yi Ziyaret Eden ABD Heyeti Gördükleri Keith Ellison ve Brian Baird’den oluşan Amerika heyeti geçen hafta Gazze’de incelemelerde bulunmuştu

Filistin Enformasyon Merkezi

BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü genel koordinatörü Karin Ebu Zeyd, Amerikalı heyetin Gazze’yi ziyaret etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Amerikalı heyetin Gazze’yi ziyaret etmesinin ardında BM özel temsilcisi bir basın açıklaması yaptı. Karin Ebu Zeyd, Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamasında şöyle dedi: “Bu ziyaret, Amerika yönetiminin Gazze’ye gelmeye ve burada olup biteni yerinde görmeye hazır olduğunu gösterdi. Gazze’ye gelen Amerikan heyeti, gördükleri yıkım karşısında şok olup, kızgınlıklarını da ortaya koydu.”

Ebu Zeyd, Heyette yer alan Amerikalıların Gazze’de başta UNRWA olmak üzere birçok sivil toplum ve yardım kuruluşunu da ziyaret ettiklerini, gördükleri karşısında hayretlerini gizlemediklerini ve burada çalışan bütün yardım kuruluşlarına yardım etmeye söz verdiklerini belirtti.

“Bu ziyaretin ardından önemli bazı siyasi gelişmelerin olmasını umut ediyoruz.” diyen Ebu Zeyd, bu ziyaretin şiddete son verilecek bir girişime vesile olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Bilindiği gibi Keith Ellison ve Brian Baird’den oluşan Amerika heyeti geçen hafta Gazze’ye gelmiş, 22 günlük barbar savaşta Gazze’nin maruz kaldığı yıkımı yerinde görmüş ve birçok yetkiliyle görüşmüştü. İki kişilik heyetten önce Amerika Senatosundan John Kerry de bölgeyi ziyaret etmişti.



Etiketler :