ABD, Libya'nın doğusuna yardım götürüyor

ABD, Libya'nın doğusuna yardım götürüyor

Beyaz Saray yardımcılarından Tom Donilon, ülkesinin, yakında insani yardım çalışmalarına destek sağlamak amacıyla Libya'nın doğusuna yardım ekipleri göndereceğini açıkladı.

Bu arada Libya'da tahliye işlemi sırasında Kaddafi güçleri tarafından gözaltına alınan Hollandalı denizcileri ülkeden çıkaracak olan Yunan uçağının, Libya'nın başkenti Trablus'a indiği belirtildi.

Yunanistan Savunma Bakanlığı yetkilisi, Yunan askeri nakliye uçağının, Trablus'a indiğini ve Libya hükümetiyle varılan anlaşma uyarınca yakında 3 Hollandalı denizciyi alarak ülkeden ayrılacağını söyledi.

Anlaşmanın, bugün Libya Büyükelçisi Muhammed Tahir Syala ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dimitris Dollis arasında yapıldığını kaydetti.

Öte yandan ABD, yarın protesto gösterilerinin yapılmasının beklendiği Suudi Arabistan'daki gelişmeleri yakından izlediğini bildirdi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın ulusal güvenlik danışmanı yardımcısı Ben Rhodes, Suudi Arabistan'daki gelişmelerin yakından izlendiğini, ifade özgürlüğü ve gösteri hakkı gibi evrensel değerlerin savunulduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :