ABD tatbikatında iki savaş jeti düştü

ABD tatbikatında iki savaş jeti düştü

Tayland Hava Kuvvetleri’ne ait iki F-16 tipi savaş jetinin, ABD ile yapılan ortak askeri tatbikat sırasında düştüğü belirtildi.

Tayland’ın kuzeydoğu bölgesinde yapılan bir tatbikat sırasında Tayland Hava Kuvvetleri’ne ait iki F-16 tipi savaş jetinin düştüğü bildirildi. Yerel basın, savaş jetlerinin çarpışarak düşmüş olabileceklerini yazdı.

Tayland Hava Kuvvetleri’ne ait iki F-16 tipi savaş jetinin, ABD ile yapılan ortak askeri tatbikat sırasında düştüğü belirtildi. Tayland Hava Kuvvetleri sözcüsü Marshall Monthon Satchukorn, uçakların düştüğü bölgeye araştırma yapmak için ekiplerin gönderildiğini söylerken, "Uçakların nasıl ve neden düştükleri hakkında bir bilgiye sahip değiliz. Tatbikat sırasında iki jet uçağı radardan kayboldu. Uçakların enkazlarının yerlerini çevredeki köylüler bularak bildirdi. Ama, iki uçağın pilotu da sağ olarak kurtulmayı başardı." dedi.

Tayland yerel basını, uçakların çarpışma olasılığının üstünde dururken, Tayland Hava Kuvvetleri sözcüsü Monthan, bir şey söylemek için henüz erken olduğunu ifade etti.

Etiketler :