ABD ve Amerikan Siyonist güçleri

ABD ve Amerikan Siyonist güçleri

En az 52 büyük Amerikan Yahudi organizasyonu aktif bir şekilde İsrail’in dış politikasının, ekonomik ve teknolojik acendalarının reklamını yapıyor.

James Petras*

“ABD dış politikasının üzerindeki olağanüstü Siyonist nüfuzunu anlayabilmek ve anlamlandırabilmek için ilk önce hükümette anahtar pozisyonlarda bulunan yöneticilerin varlığını ve ana Yahudi organizasyonları ve dini emirlerle irtibat halinde olan yerel Siyonist organizasyonları yakından incelemek gerek.

En az 52 büyük Amerikan Yahudi organizasyonu aktif bir şekilde İsrail’in dış politikasının, ekonomik ve teknolojik acendalarının reklamını yapmaya katılıyor. Bu organizasyonların üyelerinin kökleri Kuzey Amerika Yahudi Federasyonu’ndaki (JFNA) yüz binlerce militandan, yüz bin servet sahibi katılımcı, aktivist ve Amerikan-İsrail İlişkileri Komitesi (AIPAC) üyelerinden oluşmaktadır. Bunlara ek olarak milyoner Siyonistler tarafından milyarlarca dolar harcayarak kurulmuş olan propaganda değirmenleri, ünvan sahibi düşünce kuruluşları bulunmaktadır ve bunlara Brooking Enstitüsü ile Hudson Enstitüsü de diğerleriyle birlikte dahildir…….

James Petras*: ABD'deki Binghamton üniversitesinden emekli sosyoloji Profesörüdür ve Latin Amerika ve Ortadoğu üzerine yayınlanmış birçok eseri bulunmaktadır.
 

Timeturk.com

Etiketler :