ABD'de 4 müslüman vurularak öldürüldü.

ABD'de 4 müslüman vurularak öldürüldü.

ABD, Albuquerque’de dokuz ay içinde dört Müslüman erkek vurularak öldürüldü. FBI, seri katil soruşturması başlattı.Polis bölgede yaşayan yerel müslüman halkı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ABD’nin New Mexico eyaletindeki Albuquerque şehrinde, dün gece bir Müslümanın daha vurularak öldürüldüğü belirtildi. Albuquerque Polis Departmanı Şerifi Harold Medina, şehrin San Mateo bölgesinde öldürülen Müslüman hakkında detay vermezken, bu olayın son 9 ayda işlenen diğer 3 Müslüman cinayeti ile bağlantılı olabileceğini kaydetti.

Yetkililer, cinayetler hakkında bilgisi olanların polise başvurması çağrısını yinelerken, şehirdeki Müslüman toplumunun yaşadığı belirli bölgelerde devriye ve güvenliğin artırıldığı bildirildi.

Ülkenin en büyük Müslüman sivil haklar örgütü olan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) de sorumlu kişi veya kişilerin bulunmasına yol açacak bilgiler için daha önce 5 bin dolar olarak belirlediği ödülü 10 bin dolara çıkardığını duyurdu.

Albuquerque Polis Departmanından Kyle Hartsock, 4 Ağustos’da düzenlediği basın toplantısında, Müslüman toplumu arasında endişeye neden olan cinayetler hakkında bilgi vermiş, şehirde son 9 ayda öldürülen Müslümanların katilinin aynı kişi veya kişiler olabileceğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.