ABD'de Afet Yönetimi Nasıl? Deprem Öncesi ve Sonrası Neler Yapılmalı

ABD'de Afet Yönetimi Nasıl? Deprem Öncesi ve Sonrası Neler Yapılmalı

Kahramanmaraş depremlerinde hemen yıkılan bina sayısı yanılmıyorsam 20 bin civarında. Depremlere müdahale için 60 bin vinçe, 60 bin ekskavatöre, 60 bin kepçeye, 200 bin Hilti’ye, 200 bin spirale ve 400 bin profesyonel kurtarma elemanına ihtiyaç vardı.

"Uzmanlara göre her bir enkazda başarılı bir arama kurtarma çalışması yapabilmek için en az 3 vinç, 3 ekskavatör, 3 kepçe, 10 Hilti (beton kırma makinası), 10 spiral (demir kesme makinası) ve 20 kişiden oluşan profesyonel bir ekip gerekiyor. Kahramanmaraş depremlerinde hemen yıkılan bina sayısı yanılmıyorsam 20 bin civarında. Yani yaşanan depremlere dört dörtlük müdahale edebilmek için 60 bin vinçe, 60 bin ekskavatöre, 60 bin kepçeye, 200 bin Hilti’ye, 200 bin spirale ve 400 bin profesyonel kurtarma elemanına ihtiyaç vardı. Ve tüm bu ekipman ve elamanların doğru yerde, doğru zamanda, doğru sayıda ve hazır kıta beklemeleri gerekiyordu."

Habername yazarı Mehmet Y. Ulutaş tecrübelerinden hareketle ABD'de afet yönetimi nasıl yapılıyor bilgisinden yola çıkarak tavsiyelerini kaleme aldı.

Yazının tamamını okumak için aşağıdaki linki tıklayınız.

https://www.habername.com/yazi-abdde-afet-yonetimi-nasil-deprem-sonrasi-degil-deprem-oncesi-neler-yapilmali-13498.htm

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.