ABD'de hortum felaketi:72 ölü

ABD'de hortum felaketi:72 ölü

ABD'nin güney ve güneydoğu eyaletlerini vuran şiddetli yağmur ve hortumlarda ölenlerin sayısı 72'ye yükseldi.

En fazla Alabama'da etkili olan hortumlar, bu eyaletin felaket bölgesi ilan edilmesine sebep oldu. Sadece Alabama'da ölenlerin sayısı 58'e çıktı. Yetkililer can kayıplarının artmasından endişe ediyor. Hortum ve kasırganın vurduğu bölgelerde henüz hasar tespiti yapılamadığı, bu nedenle de ölü sayısının artabileceği ifade ediliyor.

Eyaletin Tuscaloosa şehrindeki bir kolejin kampüsünde etkili olan hortum, burada tam 15 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. 180 bin kişinin yaşadığı şehri akşam saatlerinde vuran hortumun, önüne kattığı her şeyi kökünden söküp yüzlerce metre öteye fırlattığı görüldü. Güney eyaletlerde 120 den fazla irili-ufaklı hortum meydana geldi. Kasırganın etkili olduğu eyaletlerde 335 binden fazla insan elektriksiz kaldı.

Fırtınanın hızı zaman zaman saatte 215 km'yi buldu. Arkansas'ın kuzey bölgesine son dört günde 51 santimetre yağmur düştü. Kasırganın etkili olduğu eyaletlerde 130 binden fazla dönüm arazinin sular altında kaldığı belirtildi. Etkili yağışların bugün New York şehri ile New Jersey'in orta ve kuzey bölgelerini vurması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.