ABD'de İki Müslüman Vekil kazandı

ABD'de İki Müslüman Vekil kazandı

ABD'de İktidardaki Demokratlar ağır bir yenilgi alırlarken; iki müslüman milletvekili Keith Elison ve Andre Carson yeniden seçildiler.

Kemal Bozkurt'un haberi

Başkan Obama'nın partisi Demokratlar dün yapılan seçimlerde ağır bir yenilgi aldılar. Kongrede çoğunluğu kaybederlerken; senatoda da sandalye kaybettiler. Özellikle son bir yılda yoğun bir şekilde kampanya yürüterek seçim kazanan Cumhuriyetçi Parti, böylece Obama'yı son iki yılında hiç te rahat bırakmayacak.

Demokratlar kongrede birçok yerde kaybederken; ABD'de kongresindeki iki Müslüman vekil Minnesota'dan Keith Ellison, Indiana'dan Andre Carson açık farkla seçimi kazanarak, hem Demokratkarı sevindirdi; hem de ABD'deki Müslümanları temsilcisiz bırakmamış oldular.

(Keith Ellison ile www.habername.com adına röportaj yaparken beraberiz.)

Demokratların aleyhine yoğun bir şekilde kampanya başlatan Tea Party (Çay Partisi) grubu, özellikle Keith Ellison (ABD'nin ilk müslüman milletvekili) için aleyhte kampanya yürütmüş ve Keith Ellison seçilmemeli zira o bir Müslüman demişlerdi.

Keith Ellison Minnesota'da seçim bölgesinde oyların % 68 ini alırken, rakibi ancak %26 oy alabildi. Andre Carson ise; Indiana'da 7. bölgede %60 ile seçildi.

Genelde ise, Demokratlar 256 sandalyeden 183 e düşerlerken; Cumhuriyetçiler ise; 179 sandalyeden 239 a ulaştılar ve kongrede zafer elde ettiler.

ABD'de bir sonraki milletvekili seçimi 2 yıl sonra yapılacak ve aynı zamanda yeni başkan da seçilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :