ABD'de Polis Dayağı

ABD'de Polis Dayağı

Gürültü Yaptığı Gerekçesiyle Polis Tarafından Feci Şekilde Dayak Yedi.

ABD'de, sarhoş olduğu ve çevreye rahatsızlık verdiği öne sürülen bir kişinin, olay yerine gelen polis tarafından acımasızca dövülmesi saniye saniye kameralara yansıdı.

ABD'nin Missouri eyaletine bağlı St. Louis kentinde, Amerikan polisinin, sarhoş olduğu öne sürülen bir kişiyi acımasızca dövmesi, saniye saniye kameralara yansıdı.

Tekme ve copla dövdüğü kişiye uyguladığı şiddetin, bir araç içinde bulunan gençler tarafından cep telefonu ile çekildiğini fark etmeyen polis, görüntülerin ortaya çıkması üzerine aktif görevden uzaklaştırıldı.

ABD medyasına yansıyan ve Amerikan kamuoyunda tepkilere neden olan olayda, adı açıklanmayan bir kişi, St. Louis kentinde, bir gaz istasyonu sahibi tarafından, sarhoş olduğu ve çevreye rahatsızlık verdiği gerekçesiyle polise şikayet edildi. Olay yerine gelen polis memuru Dustin Ries, genci kelepçeleyerek arabasına dayadı ve sorgulamaya başladı. Polis memuru Ries, daha sonra kendisine de hakaret ettiğini öne sürdüğü genci, yakasından tutarak yüzüstü yere savurarak, tekme ve copla dövmeye başladı.


Elleri arkadan kelepçeli gence karşı uyguladığı şiddetle yetinmeyen Ries, daha sonra da gencin yüzüne biber gazı sıktı. Tüm olan bitenler, bir araç içinde, önlerinde meydana gelen şiddet görüntülerini gizlice çeken bir grup gencin çektikleri videoyu yerel bir TV kanalına vermeleriyle ABD kamuoyuna yansıdı. Amerikalılar, polis dayağına tepki gösterirken, St. Louis polis yetkilileri, hakkında idari soruşturma açılan Ries'in, soruşturma boyunca aktif görevden uzaklaştırılacağını açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :