ABD'den Fethullah Gülen cevabı

ABD'den Fethullah Gülen cevabı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, gazeteciler tarafından Fethullah Gülen ile ilgili soru yağmuruna tutuldu.

Gülen'in iadesiyle ilgili sorulara Psaki, "Bu konulardaki politikamız gereği, bekleyen ya da potansiyel iade talepleri ile ilgili konuşamam." diye cevap verdi.

Psaki, "Gülen, ABD vatandaşı mı?" sorusuna "Bunla ilgili de konuşamam. Ama ABD vatandaşı olduğunu sanmıyorum" dedi.


Bilindiği gibi bir süre önce ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marie Harf, Gülen'in iade talebiyle ilgili sorulara "O beyefendiyi unutun" diye yanıt vermişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'in iade sürecine yönelik hukuki sürecin başlayacağını açıklamasının ardından, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, gazeteciler tarafından Fethullah Gülen ile ilgili soru yağmuruna tutuldu.

Gündelik basın toplantısında gazetecilerin sorularına yanıt veren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, 'Fethullah Gülen'in iade edilmesi için başvuru olup olmadığı' sorularını yanıtsız bıraktı.

KONUŞAMAM

Basın toplantısına katılan Amerikagazetecilerden biri, "Başbakan Erdoğan, bugün Fethullah Gülen'in ABD'den iade edilmesini isteyeceğini söyledi. Fethullah Gülen ile ilgili böyle bir resmi başvuru var mı" sorusunu yönelttiği Psaki, "Bu konulardaki politikamız gereği, bekleyen ya da potansiyel iade talepleri ile ilgili konuşamam. Yazık ki bu konuda söyleyebileceğim çok az şey var" diye konuştu.

Psaki, gazetecilerin ısrarlı sorularına karşın, Fethullah Gülen'in iade edilmesi için başvuru yapılıp yapılmadığı, ABD'deki statüsünün ne olduğu sorularını karşılıksız bıraktı. Bu konuların kişinin özel hayatına ilişkin konular olduğu gerekçesiyle soruları yanıtsız bırakan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, "Gülen ABD vatandaşı mı" sorusuna da "Bunla ilgili de konuşamam. Ama ABD vatandaşı olduğunu sanmıyorum" yanıtını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.