ABD'den Fildişi'ne itidal çağrısı

ABD'den Fildişi'ne itidal çağrısı

ABD, Fildişi Kıyısı'ndaki tüm tarafların itidal göstermesi ve sivillerin korunması çağrısında bulunarak, bunu yapmayanların sorumlu tutulacağını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Johnnie Carson, Fildişi Kıyısı'ndaki olaylarla ilgili olarak düzenlediği brifingde, "ABD, tüm tarafları, itidal göstermeye ve sivillerin korunmasına en büyük önceliği vermeye çağırır" dedi.

Görevini bırakmamakta direnen Devlet Başkanı Laurent Gbagbo'nın pozisyonunun önemli ölçüde zayıfladığını belirten Carson, ülkede ciddi boyutta şiddetin patlak vermesi halinde hem Gbagbo hem de eşinin sorumlu tutulabileceğini kaydetti.

Fildişi Kıyısı'nda 28 Kasım'da yapılan seçimleri kaybettiği bildirilmesine karşın görevi bırakmamakta ısrar eden Laurent Gbagbo ile seçimin galibi olarak kabul edilen Alessane Uattara'ya bağlı güçler arasında kanlı çatışmalar oluyor.

Uattara'ya bağlı güçler, ülkenin en önemli kenti Abidjan'ı kuşatmış, bugün de kentin merkezinden ağır silah sesleri geldiği bildirilmişti. Uattara birlikleri hafta içinde birçok kasabanın denetimini de ele geçirmişti.

Etiketler :