ABD'den Filistin İçin 52 Milyon Dolar Yardım

ABD'den Filistin İçin 52 Milyon Dolar Yardım

ABD, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerini desteklemek için 52 milyon dolar bağış yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerini desteklemek için 52 milyon dolar bağış yaptığı belirtildi.

GAZZE İÇİN 52 MİLYON DOLAR

UNRWA tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, ABD'nin UNRWA'nın Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerini desteklemek için 52 milyon dolar bağışta bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Bu bağış UNRWA'ya Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde zarar gören Filistinli mültecilerin ihtiyaçlarını karşılama konusunda daha büyük bir özgürlük verecek ve etkinlik sağlayacak." ifadesine yer verildi.

Bu yardımın mültecilerin yardım ihtiyacının hızla arttığı kritik bir dönemde geldiği kaydedilen açıklamada, ABD'nin 2016 yılında Gazze ve Batı Şeria için yaptığı yardımın 95 milyon dolara ulaştığı bilgisi verildi.

"BAĞIŞLAR YETERLİ DEĞİL"

Açıklamada ayrıca, UNRWA'nın Filistinli sığınmacıların asgari ihtiyaçlarının karşılanması için 403 milyon dolara ihtiyacı olduğu ifade edildi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Ürdün'de 2,1 milyon, Gazze Şeridi'nde 1,3 milyon, Batı Şeria'da 914 bin, Suriye'de 500 bin, Lübnan'da 447 bin Filistinli mülteci bulunuyor.

UNRWA, donör ülkelerden gelen bağışların, mültecilerin artan ihtiyaçları karşısında yeterli olmadığını belirtiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.