ABD'den vatandaşlarına terör uyarısı

ABD'den vatandaşlarına terör uyarısı

ABD'nin Bakü büyükelçiliği, Azerbaycan'daki vatandaşlarını terör tehlikesi nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ABD'nin Bakü Büyükelçiliği Basın Sözcüsü Keith Bean, APA'ya yaptığı açıklamada, Büyükelçiliğin güvenliğinden emin olmak için Azerbaycan hükümetinin ilgili kurumlarıyla ortak hareket ettiklerini söyledi.

Bean, ''ABD'nin çıkarlarına yönelik olası terör faaliyetlerinin başlama ihtimali ile ilgili yeni bilgiler olduğunu'' belirterek, ''Biz potansiyel tehlikelere karşı ABD vatandaşlarını bilgilendiriyoruz. Onlar bu bilgileri gözönünde bulundurarak planlarını yapsın'' dedi.

ABD Büyükelçiliğinin normal faaliyetlerini yürüttüğünü de ifade eden Bean, ''Ama Azerbaycan'da terör ihtimali olduğunu düşünüyoruz ve ABD vatandaşlarını dikkatli olmaya çağırıyoruz'' diye konuştu.

Bu arada, Azerbaycan Milli Güvenlik ve İçişleri Bakanlıkları konuyla ilgili ayrı ayrı açıklama yaptı.

Azerbaycan Milli Güvenlik Bakanlığı, Bakanlığın terör faaliyetlerine karşı gerekli çalışmaları yürüttüğünü bildirdi.

İçişleri Bakanlığının açıklamasında da, hiçbir ülkenin terör tehlikesine karşı sigortalı olamadığı hatırlatarak, Azerbaycan'ın istikrarlı bir ülke olduğu ifade edildi.

İngiltere ve ABD'nin Bakü büyükelçilikleri, geçen ay sonunda, bu ülkede terör faaliyetleri olabileceği konusunda vatandaşlarını uyarmıştı. ABD, bu uyarısını bir kez daha yenilemiş oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :