AB'de işsizlik rekor kırıyor

AB'de işsizlik rekor kırıyor

Eurostat'ın Lüksemburg'da açıkladığı verilere göre, Eylül sonu itibarı ile avro alanında işsizlik oranı yüzde 9,7'e ulaştı.

AB istatistik kurumu Eurostat'ın Lüksemburg'da açıkladığı verilere göre, Eylül sonu itibarı ile avro alanında işsizlik oranı yüzde 9,7'e ulaştı. En yüksek işsizlik oranı Letonya'da görülürken, en düşük işsizlik oranına sahip ülkenin Hollanda olduğu açıklandı.
AB ülkelerinde işsizlik oranının son on yılın en yüksek rakamlarına ulaştığı açıklandı.

AB istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre, Eylül sonu itibarı ile Avro alanında bir yıl önce yüzde 7,5 olan işsizlik oranı yüzde 9,7'e ulaştı. AB genelinde bir yıl önce yüzde 7 olan işsizlik oranının ise yüzde 9,2 olarak belirlendiği bildirildi.

Eurostat, AB üyesi 27 ülkede 22,1 milyon işsiz bulunduğunu, bunların 15,3 milyonunun Avro alanında olduğunu duyurdu. Açıklamada, Avro alanında 1999'dan bu yana, AB genelinde ise 2000'den bu yana en yüksek işsizlik oranının görüldüğü kaydedildi..

AB üyesi ülkelerde işsizlik oranlarında Letonya (yüzde 19,7) başı çekerken, bu ülkeyi İspanya (yüzde 19,3) takip etti. Hollanda (yüzde 3,6) ve Avusturya (yüzde 4,8) en düşük issizlik oranına sahip olan ülkeler olarak açıklandı.

Etiketler :