ABDEST BOZDURAN YAZI

ABDEST BOZDURAN YAZI

Dindar Kürtler abdestleri bozulduğu için AK Partiye oy vermemişler.

 

Hakan Albayrak'ın Genel Yayın Yönetmenliğinde çıkan Diriliş Postasi Gazetesinin bugün (9 Ağustos 2015) sayısında, AK Partinin Güneydoğu'da neden oy kaybettiğini oldukça basite indirgeyen esprili (!) bir yazı yayınlandı. Hakan Albayrak'ın kaleme aldığı Lafı Uzatmadan bölümünde yayınlanan yazıda, 'Kürtler, AK Partili hanım milletvekili adayının elini sıkmamak için AK Partiye oy vermemişler' ifadesi kullandıldı. Hem AK Partiyi hem Dindar Kürtleri hem de Şafi mezhebini hafife alan oryantalist bir yaklaşım bu. Herşeyden önce HDP'nin milletvekili adaylarının yarıdan fazlası kadın olduğu halde, HDP dindar Kürtlerden bu kadar oyu nasıl aldı? sorusunun cevabını bulmak gerekmiyor mu? Kürt vatandaşlarımız HDP'li kadın adaylarla tokalaşırken abdestlerinin bozulacağını neden düşünmediler acaba? Böyle bir şey olabilir mi?

Kürt-Türk ayrımı yapmadan terörün yeniden kan döktüğü bölgeye sakat bir anlayışla bakıldığı ve mesele hafife alındığı sürece bir yere varılamayacağı kesin. Hakan Albayrak'ın romantik İslamcılıktan uyanıp rasyonel gerçekliği bir önce görmesi dileğiyle...

Hakan Albayrak'ın Söz Konusu Yazısı: "Bir yandan Başbakan Davutoğlu, öbür yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, harıl harıl ‘Kürt raporları’ okuyor, Doğu ve Güneydoğu illerinden kanaat önderleriyle bir araya gelip “Nerede hata yaptık? Hatamızı nasıl düzeltiriz?” sorusuna cevap arıyor. Bingöllü bir AK Partili esnaftan mütevazı bir katkı: “Gösterdiğiniz kadın aday kapı kapı gezip hepimizle tokalaştı. Biz Şafiyiz kardeşim! Niye abdestimizi bozuyorsunuz?”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.