ABD'li Bakan'dan İncirlik'te Esed mesajı!

ABD'li Bakan'dan İncirlik'te Esed mesajı!

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Adana'daki İncirlik Üssü'ne yaptığı ziyarette kritik açıklamalarda bulundu.

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, patriotlardan birinin kurulacağı Adana'daki İncirlik Üssü'ne sürpriz bir ziyarette bulundu. Panetta sınırın sıfır noktasında Suriye ilgili kritik mesajlar verdi.

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Adana'daki 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda konuşlu 39. Wing Komutanlığı yetkilileriyle görüşerek askerleri ziyaret etti.

ABD Savunma Bakanı Panetta, "Bu sabah Türkiye'de, 2 Patriot bataryası ve bataryalarla ilgilenecek birlikleri konuşlandıracağımızı duyurduk. Böylece Türkiye'nin Suriye'den gelen tehditlere karşı ihtiyacı olan füze savunma sistemine sahip olması konusunda yardım etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

ESAD REJİMİNİN ÇÖKMESİ AN MESELESİ

"Suriyeli muhaliflerin arasından siyasi kurumların liderliğini sağlayabilecek kişilerin belirlenebilmesi için eğitim ve silahsız destek sağlıyoruz" diyen ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, "Esad rejiminin çökmesi an meselesi. Suriye halkının haklarını ve özgürlüğünü koruyacak pürüzsüz bir geçişi sağlayacak bir muhalefet ve muhalif liderler olmasını umuyoruz" şeklinde konuştu.

Afganistan'dan havalanan yolcu uçağı, saat 11.40 sıralarında Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'ndeki İncirlik Üssü'ne iniş yaptı. Kule yakınındaki aprona kadar yanaşan uçaktan inen Bakan Leon Panetta ve beraberindekileri, ABD ve Türk askeri yetkililer karşıladı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNELEMİ ALINDI

Bakan Panetta'nın İncirlik Üssü'nde yaklaşık bir saatlik brifing alacağı, ardından ayrılacağı belirtildi. Üs çevresinde de geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Bakan Panetta, bir ABD TV'sine verdiği mülakatta 2 patriot bataryasının Türkiye'ye gönderilmesine ilişkin talimatı imzaladığını, bu bataryaları çalıştırmak üzere 400 kadar asker gönderileceğini açıklamıştı.

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü George Little, "Panetta'nın "Türkiye'ye 2 Patriot bataryası ve 400 asker"e onay vermesi, ABD'nin NATO'daki müttefikleriyle yakın çalıştığı ve Suriye'den gelecek olası bir saldırıya karşı Türkiye'nin savunmasına güçlü bir destek verdiğini gösteriyor" dedi.

PANETTA ÜS'TEN AYRILDI

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Adana'daki 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda konuşlu 39. Wing Komutanlığı yetkilileriyle görüşerek askerleri ziyaret etti.

AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, dün Afganistan'da bir dizi temaslarda bulunan ve Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile Saavunma Bakanı Bismillah Muhammedi ile bir araya gelen ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, bugün uçakla geldiği İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda konuşlu 39. Wing Komutanlığı yetkilileri ile görüştü.

Burada bir süre kalan Panetta'nın, aynı zamanda Noel nedeniyle üstte bulunan ABD askerlerine moral ziyaretinde bulunduğu öğrenildi.

Panetta, ziyaretinin ardından uçakla üstten ayrıldı.

ABD 2 PATRİOT'A ONAY VERDİ

NATO komutası altında görev yapacak üç ülkeden toplam 6 Patriot füze savunma sisteminin Ocak ayı sonunda hazır olacağı ama gerekli olması halinde Almanya ve Hollanda'nın sistemlerinin daha hızlı konuşlandırılabileceği belirtilmişti.

Almanya ve Hollanda hükümetlerinin ardından ABD hükümeti de Türkiye'ye 2 Patriot gönderilmesine karar verdi.

Afganistan'dan İncirlik Üssü'ne gelen ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'nın, 2 Patriot bataryası ile 400 kadar Amerikan askerinin Türkiye'ye gönderilmesine ilişkin emri imzaladığı bildirildi. Patriotların konuşlandırılacağı yer konusunda açıklama yapılmadı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.