ABD'li diplomata kozmik oda açılmış

ABD'li diplomata kozmik oda açılmış

Bir dönem İsmet İnönü'nün de Amerikalı diplomata Dışişleri Bakanlığı'nın kozmik bürosunu açtığı ortaya çıktı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiaları kapsamında Kozmik Odada aramalar yapılırken; 'Kozmik Odaya hakim girer mi giremez mi?' tartışması yaşanıyor. Bir dönem İsmet İnönü'nün de Amerikalı diplomata Dışişleri Bakanlığı'nın kozmik bürosunu açtığı ortaya çıktı.

Gazeteci Ömer Şahin'in hazırlayıp sunduğu Kanal a'daki 'Görüş Farkı' programına katılan Taraf Gazetesi Yazarı Emre Uslu, ABD'de 27 Mayıs darbesi sırasında Türkiye'de görev yapan bir diplomatla yaşadığı hatırasını anlattı. O zamanlar 20'li yaşlarda 'junior' diplomat olan ismin halen yaşadığını söyleyen Uslu, şunları söyledi:

"Washington'da yaşayan o diplomata İsmet İnönü, Dışişleri Bakanlığı arşivine girme izni veriyor. Bir gün o yeni yetme diplomatı darbeyi yapan 2 albay arıyor, görüşmek istiyor. Otelde buluşuyorlar. Albaylar diyor ki 'ABD, Türkiye'nin tarım politikasının nasıl olmasını istiyorsa öyle yapacağız' diyor. Diplomat çok şaşırıyor, 'Bu işler bu kadar düştü mü' diyor. İşte darbeciliğin mukadder sonu budur."

Programda, 28 Şubat süreciyle ilgili şok bir belge de ortaya çıktı. Emekli Yarbay Şenol Özbek, dünyaca ünlü tarihçi Standard Shaw'un kitabında yer alan Cumhuriyet gazetesiyle ilgili bölümün Genelkurmay tarafından nasıl sansürlendiğini belgeleriyle ortaya koydu. Yahudi karşıtı yayınlara örnek olarak Zaman, Vakit gibi gazeteler gösterilirken Cumhuriyet Gazetesiyle ilgili paragraf çıkarılmış.

Genelkurmay Başkanlığı'nın Shaw'un 'Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nde Yahudiler' isimli eserini Türkçe'ye çevrilmeden tam 10 yıl önce subaylara dağıttığını söyledi. ABD'de basılan kitap orijinal kapağıyla Türkçe özet halinde Karargah subaylarına dağıtılmış.

Eser, Türkçe'ye 2008 yılında Alfa yayınları tarafından çevrilmiş. Özbek, Yahudileri sempatik gösteren eserde ideolojik tahrifat yapıldığını da çarpıcı bir şekilde ortaya koydu. Genelkurmay'ın dağıttığı kitapçıkta, "Türkiye'nin son zamanlarda yakın diplomatik ilişkiler kurduğu özellikle İran, Libya gibi bazı Müslüman devletler antisemitik, anti laik, anti Kemalist yayınlara finansal destek sağlamıştır. Bu konularla ilgili olarak Vakit, Milli Gazete, Zaman gibi İstanbul'da basılan yayınlar vardır." ibaresi yer alıyor.

Fakat, bu cümlenin devamı olan kitabın orjinalindeki, "Ayrıca, sol kanadın entelektüel gazetesi Cumhuriyet de İsrail'e karşı belli bir takım söylemleri yapmıştır" cümlesi sansürleniyor. Genelkurmay'ın özetini çıkardığı kitapçıkta, Yahudilerin yaşadığı en büyük sorun olarak asimilasyon gösteriliyor.

28 şubat sürecinin ideolojik tavrını hatırlatan Emekli Yarbay Özbek, "TSK içinde bir takım insanlar Türklük, millilik adı altında bir takım sapmalar gösteriyorsa, bu mercek altına alınmalıdır. Türk oğlu Türk Şenol Özbek olarak Türk milletinin değerlerini, tercihlerini aşağılamak suretiyle Ordunun bir kırbaç gibi kullanılmasını hazmedemiyorum." ifadelerini kullandı.

'Kozmik Oda ve Devlet Sırrı' konusunda Şenol Özbek iddialı bir açıklamada bulundu: "Ben seçilmiş bir başbakan olsam bu devletin bana açılmayacak kapısına kilit vururum. O kadar iddialıyım. Milli iradeyle, milletin şerefli oylarıyla o koltuğa oturuyorsam bana açılmayacak kapı ertesi gün kapanır. Milli iradeye açılmayacak kapı olamaz." CİHAN

 

Etiketler :