ABD'li Müslümanlar FBI'a Öfkeli

ABD'li Müslümanlar FBI'a Öfkeli

Camilere sızan FBI muhbirleri Amerikalı Müslümanları, hükümet aleyhine konuşması için kışkırtmaya çalışıyor.

Amerikalı Müslümanlar FBI’nın camilere inananları fişlemek için muhbirler göndermesine öfkeli. Müslümanlar, böylesi hareketlerin azınlık ve güvenlik kurumları arasında güvensizlik doğuracağına inanıyor. Amerika-İslam İlişkiler Konseyi (CAIR), 28 Ocak Cuma günü yaptığı açıklamada “FBI’nın beyaz üstünlük gruplarına sızdığı gibi büyük camilere sızması, FBI’nın, suç ve terörizmle savaş için bir ortak yerine Amerikalı Müslümanları sürekli izlenmesi gereken bir toplum olarak algıladığını gösteriyor” denildi.

California’da yaşayan Craig Monteilh, Güney California’daki Müslümanlara karşı casusluk yapmak için Haziran 2006 ila Kasım 2007 arasında FBI tarafından görevlendirildiğini itiraf etti.

Camileri ve İslami merkezlere, Müslüman amaçlarını savunmak için cihat hakkında daha fazla şeyler öğrenmek için ateşli bir yeni-Müslüman gibi yaklaştı. 2003 sonunda FBI için ırkçı ve uyuşturucu davalarında muhbir olarak görev alan Monteilh, inananları cihat hakkında konuşmak ve onların sözlerini kaydetmek için provoke etti.

CAIR, “Büyük camiler ve İslami merkezlerde kanuna-saygılı Müslümanlar, şüpheli karakterli eski suçlular tarafından kışkırtıldı ve tuzağa düşürüldü” dedi. Geçen sene, medyada çıkan haberler FBI ajanlarının California’daki Los Angeles ve San Diego’daki camileri izlediğini ortaya çıkarmıştı.

9/11’den beri, sayıları 6-7 milyon arasında tahmin edilen Müslümanlar, sivil haklarının erozyonuna uğruyor. Hassaslaşan Müslümanlar Amerika’nın inançlarına düşmanlık beslediğini düşünüyor.

Ters tepiyor

İslami gurup, cami muhbirlerinin Amerikan Müslümanları ve güvenlik unsurları arasındaki güvenin altını oyduğu uyarısını yaptı: “Güney California’da camilere sızmak için muhbirler kullanılması, Amerikalı Müslümanlarda FBI’ya karşı öfke, hayal kırıklığı ve güvensizlik yarattı.

CAIR, Amerikan Müslümanların sözde değil özde ülkelerinin güvenliğine inandıklarını ispatladıklarını söyledi: “Amerikan Müslüman toplumu Amerika’nın güvenliğini sağlamaya bağlılıklarından ve tüm ABD vatandaşlarının güvenliği için FBI dahil tüm güvenlik birimleriyle işbirliği yapmaktan asla vazgeçmeyecek”.

Haziran 2007’de CAIT Monteilh’i FBI’ya olası bir terörist olarak bildirdi. İslami grup Monteilh’in cami cemaatini sürekli olarak Amerikan hükümetine karşı konuşmaya ve cihada katılmaya kışkırttığını belirtti.

Şemsiye Müslüman grup, son yıllarda Müslümanların FBI ile bir ortaklık geliştirmek için çok çalıştıklarını söyledi: “Ne yazık ki FBI’ın ters-tepen edimleri Müslümanlar ve güvenlik kuvvetleri arasındaki güvene zarar veriyor ve Anayasasal sivil haklarımızı çiğniyor”.

Etiketler :