ABD'li profösörden Ermenilere şok

ABD'li profösörden Ermenilere şok

Aralarında İsveçli ve Ermeni dinleyicinin de bulunduğu yaklaşık 200 kişiye seslenen McCarthy, iki saat süren sunumunda, Ermeni iddialarının temel kurgusundaki mantık hatalarını teker teker ortaya koyarak, çarpıtılan tarihi gerçekleri ve tahrif edilmiş ist

İsveç Türk Gençlik Federasyonunun (TUF) organize ettiği ve Stockholm’deki ABF binasında düzenlenen konferansta konuşan McCarthy, bilimsel verilere dayanan sinevizyon gösterisiyle desteklediği sunumunda, arşiv araştırmalarından elde ettiği bulguları ortaya koyarak, 1800`lerin sonunda Anadolu coğrafyasında yaşanan olaylara ilişkin Ermeni iddialarını çürüttü.

ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM

Aralarında İsveçli ve Ermeni dinleyicinin de bulunduğu yaklaşık 200 kişiye seslenen McCarthy, iki saat süren sunumunda, Ermeni iddialarının temel kurgusundaki mantık hatalarını teker teker ortaya koyarak, çarpıtılan tarihi gerçekleri ve tahrif edilmiş istatistikleri dinleyenlerle paylaştı.

. 

 

 
 
 
 

ABD’li Profesör Justin McCarthy:

”İsveç’te kabul edilen sözde soykırım tasarısı en kötüsü”

İsveç’e ‘Osmanlı devleti son dönemi ve 1915 olayları’ konulu bir konferans vermek için gelen tarih profesörü Justin McCarthy, İsveç Parlamentosu’nda kabul edilen sözde soykırım tasarısının diğer ülke parlamentolarında kabul edilen tasarılar içinde en kötüsü olduğunu söyledi. McCarthy: “ Çünkü İsveç’te kabul edilen tasarıda sadece Ermenilerin soykırıma uğradığı yazmıyor. Tasarı Süryanilerin, Asurîlerin, Pontus Rumlarının,Keldanilerin de soykırıma maruz kaldığını öne sürüyor, adeta Türklerin (Müslümanlar) diğer herkesi öldürdüğünü iddia ediyor.” dedi.

İsveç Türk Gençlik Federasyonu’nun (TUF) davetiyle İsveç’e gelen Louisville (ABD) Üniversitesi tarih profesörü Justin McCarthy’nin konferansına ilgi büyük oldu. Katılımcıların beklenenden fazla olması nedeniyle salonun değiştirildiği konferansta çok sayıda gencin bulunması dikkat çekti.

Slaytlar eşliğinde 1915 olaylarını etraflıca anlatan McCarthy, “Osmanlı devleti, Ruslarla savaştığı bir dönemde isyan çıkartan ve Rusların ajanları gibi hareket eden Ermeni çetelerinden kurtulmak için ona destek veren Ermeni halkını zorunlu göçe tabii tutmak zorunda kaldı ve acı verici olaylar yaşandı” dedi. McCarthy: “1915 olayları için o dönem kimse masumdu diyemem. Evet, o yıllarda Türkler(Müslümanlar) Ermenileri öldürmüştü, bu doğru ama Ermeniler de birçok Türk’ü (Müslüman) öldürmüştü. Bu bir etnik temizleme değildi, savaş şartlarında yaşanmış bir şeydi. Hükümetlerin yanı sıra halklar da savaşmıştı ve bu savaşta yüz binlerce insanölmüştü.” şeklinde konuştu.

Osmanlı devletinin soykırım yaptığına dair hiç bir somut delil olmadığının da altını çizen McCarthy; “Kaldı ki arşivlerde Ermeni mültecilere saldırmayın şeklinde birçok yazışma vardır. Ayrıca aralarında bir şehrin valisinin de olduğu olaylardan sorumlu birçok insan yargılanarak idam edilmiştir. Soykırım amacı güden bir devlet bu kişileri neden assın? ” diye sordu.

Profesör McCarthy, konferansın ikinci bölümünde ise katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Bir soru üzerine McCarthy, “Aralarında Türkiye’den yazarlarında olduğu bir grup yazar kitaplarına Türkler soykırım yaptı diye başlıyor ve uzun uzun Türklerin neden soykırım yaptığını anlatıyor. Bu insanlara deliliniz nerede diye soruyorsunuz, susuyorlar. Objektif bir tarihçi olarak yaptığım çalışmalar neticesinde o dönem bir Ermeni soykırımı olmadığı sonucuna ulaştım. Bulduğum gerçekler beni bu sonuca götürdü.” şeklinde konuştu 

 

 

025.20111015005234.jpg

028.20111015005248.jpg

031.20111015005303.jpg

034.20111015005316.jpg

046.20111015005328.jpg

UUU

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum