ABD’nin de Bir Balyoz Planı Varmış

ABD’nin de Bir Balyoz Planı Varmış

Amerika’da askerî bir okulda İslam’la topyekûn savaş dersi verilmiş; Mekke ve Medine’ye atom bombası atılması önerilmiş.

ABD’de askerî bir okulda İslam’la topyekûn savaş dersi veren yarbaya soruşturma açıldı. Dersin içeriğinde Mekke ve Medine’ye atom bombası atılması önerisi de var.

ABD’de bir askerî okulda subay adaylarına “gerekirse İslam ile topyekûn savaş” dersi verildiği ortaya çıktı. Subay adaylarına bu savaşta “Hiroşima taktiğinin” dahi kullanılabileceği öğretiliyor.

İlk olarak aylık Wired dergisinde yer alan habere göre Virginia eyaletinde bulunan okulda Yarbay Matthew A. Dooley derslerinde, “Amerika’yı İslamcı teröristlerden korumak” için Hiroşima’da olduğu gibi atom bombasıyla topyekûn savaşılabileceğini savunuyor.

Dooley ayrıca, derslerinde yine Müslümanları “dönüştürebilmek” için dört aşamalı bir savaş planı öneriyor. İslam’ı “sapkın din” kategorisine almayı öneren Dooley’nin dersinde Mekke ve Medine’ye atom bombası saldırısı yapılması ve sivil halkın yok edilmesi önerileri getiriliyor.

Dooley ayrıca Suudi Arabistan’ı da “aç bırakmak” gerektiğini savunuyor.

Savaş dönemlerinde sivilleri koruyan uluslararası hukuk antlaşmasının artık geçerli olmadığını ileri süren Dooley, Müslümanların hepsinin “El Kaide gibi fanatik ve tehlikeli” olduğunu söylüyor. Müslümanların doğasında şiddet olduğunu öne süren Yarbay Dooley, Batı’nın İslam’a karşı savaşma fikrinin çok mümkün olmadığı görüşünde.

‘Kaddafi’yi El Kaide devirdi’

Wired dergisinde yer alan belgelere göre Dooley, Başkan Barack Obama’nın 2008’de adaylığı için ‘Bin Ladin’in rüyasındaki aday’ benzetmesini yapan Shireen Burki’yi de konferans vermek için davet etmiş. Konferans için yine “İslam düşmanı” olarak tanınan Stephen Coughlin çağırılmış. Coughlin öğrencilere, Hüsnü Mübarek ve Muammer Kaddafi’nin El Kaide tarafından devrildiğini ileri sürmüş. Skandal ortaya çıkınca soruşturma başlatıldı.

Genelkurmay Başkanı kınadı

ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey seçmeli derste işlenen, Müslümanlara karşı ‘topyekûn savaş’ düşüncesini kınayarak, Joint Forces Staff College adlı, ülkenin en önemli askerî okullarından birindeki İslam karşıtı dersi “reddedilmesi gereken bir uygulama” diye niteledi.

Pentagon, internet sitelerindeki kurs materyallerinin gerçek olduğunu doğruladı. Söz konusu ders, bir yıl boyunca okutuldu ve bir öğrencinin şikâyetiyle ortaya çıktı.

Yarbay öğretmenlikten alınırken, kapsamlı soruşturma başlatıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.