ABD'NİN "DERİN TİMİ"

ABD'NİN "DERİN TİMİ"

ABD yönetimi, Afganistan ve Pakistan’da militanların izini sürerek öldürmek üzere, özel sözleşmeli personelden oluşan bir infaz timi kurdu.

ABD yönetiminin, Afganistan ve Pakistan’da militanların izini sürerek öldürmek üzere, özel sözleşmeli personelden oluşan bir infaz timi kurduğu ortaya çıktı

ABD yönetimi, daha önce sayısız işkence ve yargısız infaz olayına adı karışan özel güvenlik şirketlerinden vazgeçmedi. New York Times gazetesi, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) bir yetkilisinin, Afganistan ve Pakistan’daki militanların izini sürmek ve onları öldürmek üzere özel sözleşmelilerden oluşan bir infaz timi kurduğunu yazdı. Gazetenin askeri yetkililere ve ABD ile Afganistan’daki iş adamlarına dayanarak yayımlanan haberine göre, orduda halen üst düzey sivil görevli olarak çalışan emekli Hava Kuvvetleri subayı Michael D. Furlong, CIA ve Özel Kuvvetlerin eski elemanlarının çalıştığı özel güvenlik şirketlerinden sözleşmeli personel kiraladı.

Adı açıklanmayan Amerikan askeri ve istihbarat yetkilileri ile bölgedeki iş adamlarıyla yapılan röportajlara dayanan haberde, özel güvenlikçilerin, şüpheli militanların ve militan kamplarının yerleri konusunda topladığı istihbaratın, Afganistan ve Pakistan’da olası bir öldürücü hamle için askeri birimlere ve istihbarat yetkililerine gönderildiği belirtildi. Furlong’un ekibinin kendi operasyonlarını düzenlediği de iddia edildi.

‘PARA DEĞİL ADALET İSTİYORUZ’

Afganistan’da bazı üyeleri bir gece baskınında öldürülen ailenin, hükümetin önerdiği ‘kan parası’nı reddettiği ve faillerin adalet önüne çıkarılmaması durumunda intihar eylemleri düzenlemekle tehdit ettikleri bildirildi. 12 Şubat’ta kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen saldırıda iki hamile kadın, bir genç kız, bir polis memuru ve kardeşi öldürülmüştü. Sorumluluğu hiçbir grup üstlenmezken, yakalanan sekiz kişi ise daha sonra serbest bırakılmıştı.

Etiketler :