ABD'nin En Genç Vekili Müslüman

ABD'nin En Genç Vekili Müslüman

ABD'nin en genç milletvekilinin Müslüman olduğunu biliyor muydunuz?

Kemal Bozkurt'un haberi

ABD de 100 adet senatör ve 435 milletvekili bulunmaktadır. Her eyaletten ikişer senatör seçilirken; milletvekilleri ise eyaletlerin nüfusuna göre seçilmektedir. Mesela en büyük eyalet olan Kaliforniya'nın 53 milletvekili varken nüfusu çok az olan New Hampshire'nin sadece bir milletvekili vardır.

435 vekilin ik tanesi ise Müslümandır. Son iki dönemdir seçimleri kazanan Keith Ellison ve Andre carson ABD meclisindeki iki Müslüman milletvekildir. Keith Ellison ABD meclisine seçilen ilk Müslüman vekil olurken; Andre Carson ise ABD Temsilciler Meclisine seçilen en genç milletvekilidir.

ABD’de çalışmalarını aktif olarak sürdüren Amerikan-Türk Ticaret Odası(ATCOM), ABD kongresinin 33 yaşındaki müslüman milletvekili Andre Carson ile tanışma toplantısı düzenledi. New York’da ‘Derviş’ adlı Türk restoranında düzenlenen toplantıya Türklerin ilgisi yoğun oldu. Türkiye’nin New York konsolosu Ayşe Uzer’in de hazır bulunduğu toplantıya başta New York olmak üzere, Türk toplumunu temsilen New Jersey, Pennsylvania, Delaware, Virginia ve Connecticut eyaletlerinden gelen yüze yakın Türk iş adamı katıldı.



Keith Ellison’dan sonra ABD kongresine seçilen ikinci müslüman milletvekili olan Andre Carson, tanışma toplantısında, Brack Obama liderliğindeki ABD yönetiminin, özellikle ekonomiyi güç bir durumda devraldığını, bu konuda kongrede kabul edilen acil ekonomik canlandırma paketinin her geçen gün artan işsizlik problemine çare olacağını dile getirdi. Samimi bir havada geçen toplantıda ATCOM üyesi Türk işadamlarının görüşlerini de dinleyen Carson, ABD’de yaşayan Türklerin siyasi etkilerini, sayılarına göre yetersiz bulduğunu, özellikle New Jersey eyaletinde on binlerce Türk’ün yaşadığını, eğer bu sayının iyi örgütlenebilirse çok önemli bir siyasi güce dönüşebileceğini ifade etti.

Hristiyan bir anne ve babadan doğduğunu ve Müslümanlığı seçmesinde Mevlana’nın öğretisinin çok büyük bir etken olduğunu söyleyen Carson , bu nedenle de Türklere derin bir yakınlık duyduğunu belirtti. Turkiye-ABD ilişkilerinin önemine de değinen Carson, özellikle önümüzdeki süreçte iki ülke arasındaki ilişkileri olumsuz yönde etkileme ihtimali bulunan, sözde Ermeni soykırımı iddialarına onay verecek bir tasarıyı da desteklemeyeceğini belirtti.

Amerikan-Türk Ticaret Odası başkanı ve CEO’su Prof.Dr. İhsan Işık Kongre üyesi Andre Carson’u ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdikten sonra, Amerika’da yaşayan Türk toplumunun her zaman kendilerinin destekçisi olacağını belirtti. Onümüzdeki günlerde birinci kuruluş yılını kutlayacak olan ATCOM hakkında da bilgi veren Işık, ATCOM’un simdiden Amerika çapında gıdadan inşaata değişik sektörlerde faaliyet gösteren 200’e yakın üyeye ulaştığını, ayrıca Almanya’dan Türkiye’ye bir cok fahri üyeyi de bünyesinde barındırdığını söyledi.


Türkiye’nin dünyanın 15., Avrupa’nın da 6. büyük ekonomisi olduğunu hatırlatan Prof. İhsan Işık, kökleri sağlam temellere dayanan Amerika - Türkiye ilişkilerinin ticari anlamda iki ülkeye de yakışmayacak düzeyde olduğunu söyledi. İki ülkenin karşılıklı ticaret hacminin arttırılması noktasında kongre üyesi Carson’dan umutlu olduklarını belirten Işık, ikram edilen Türk kahvesinin bu umudu pekiştirmesi dileğinde bulundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :