ABD'nin gizemli uzay aracı yörüngede

ABD'nin gizemli uzay aracı yörüngede

Ne amaçla geliştirildiği sır gibi saklanıyor!

İşte Obama’nın ‘cicileri’

1)Beyaz Saray, dünyanın herhangi bir yerindeki hedefi bir saatten kısa süre içerisinde vurabilecek yeni bir konvansiyonel silah sistemini hizmete sokmayı planlıyor

2) NASA'nın desteğiyle geliştirilen yeni nesil insansız uzay mekiği "X-37B" ilk test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Ne amaçla geliştirildiği sır gibi saklanan mekiğin yeni nesil bir savaş aracı olduğu öngörülüyor

Nükleer silahların azaltılması konusunda önemli adımlar atan Obama yönetimi, Amerikan ordusunun vuruş kapasitesini artıracak yeni silah sistemleri üzerinde çalışıyor. New York Times gazetesinin haberine göre Başkan Barack Obama, yakın zamanda ABD'den dünyanın herhangi bir yerindeki hedefleri bir saatten kısa sürede vurabilecek yeni bir silah sisteminin konuşlandırıp konuşlandırılmamasına karar verecek.

ACİL GÖREVLER İÇİN

"Acil Küresel Vuruş" (Prompt Global Strike) adı verilen sistem, onaylanması halinde El Kaide lideri Usame Bin Ladin'i görüldüğü yerde öldürmek ya da Kuzey Kore ve İran gibi ülkelerden ateşlenmeye hazırlanan füzeleri vurmak gibi zaman kısıtlaması olan görevlerde kullanılacak.
Maliyeti konusunda bir açıklama yapılmayan silah, Bush döneminde de gündeme gelmişti. Obama'nın silahı onaylaması halinde Rusya ve Çin gibi ülkelerin tepkisine yol açacak, çünkü ses hızının üstünde yol alacak olan füzelerin nükleer başlık taşıyıp taşımadığının kestirilmesi mümkün olmayacak.


Clinton yönetimi döneminde başlatılan ve Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi tarafından geliştirilen X-37B Yörünge Test Aracı, önceki gece ilk test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Atlas roketinin taşıdığı insansız araç, Cape Canaveral Üssü'nden fırlatıldı. X-37B'in uzun vadeli ana amacının ne olduğu, aracın özellikleri henüz kamuoyuna detaylarıyla açıklanmış değil ancak uzmanlar aracın, "muharebe destek ve çeşitli silah sistemlerinin geliştirilmesini hızlandırmada kullanılacağını" tahmin ediyor. Araç, yörüngede güneş enerjisinden elektrik üretebilecek güneş panellerini de konuşlandırabiliyor.


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :