ABD'nin İran korkusu

ABD'nin İran korkusu

'İran nükleerle oyalayıp, siber saldırıyla vurabilir'

ABD Dış Siyaset Konseyi Başkan Yardımcısı Ilan Berman'ın açıklamalarına göre, İran son üç yıldır siber dünyada savunma ve saldırı teknolojilerini geliştirmek için var gücüyle çalışıyor, yatırımlar yapıyor.

Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi'ne bağlı bir alt komiteye konuşan Berman, ABD ve müttefiklerini sanal olarak vurmak için teknik donanımını artıran İran'a karşı en kısa zamanda savunmaya geçilmesi gerektiğini söyledi.

İRAN TEHDİDİNE KARŞI SİBER-GÜVENLİK ALARMI

Terörle Mücadele ve İstihbarat Alt Komitesi'nin Cumhuriyetçi Başkanı Patrick Meehan da, benzer bir konuşma yaparak, İran tehdidine karşı siber-güvenlik konusunda alarma geçilmesi gerektiğini belirtti.

Meehan, İran'ın "illegal" nükleer programı Tahran ve Batı arasında tansiyonu yükseltmeye devam ederken, dikkati, İran'dan gelebilecek başka bir saldırı ihtimali olan siber saldırıya çekti.

Tahran'ın siber gücünü artırmak şu ana kadar 1 milyar dolarlık yatırım yaptığına dair çıkan haberleri hatırlatan ve İran'ın son dönemde bazı medya kuruluşlarını hedef alan siber saldırılardan sorumlu tutulduğunu vurgulayan Meehan, şöyle konuştu:

"İran bölgede açık bir şekilde siber kapasitesini test ediyor ve zamanla menzilini artıracak."

OBAMA SİBER GÜVENLİK YASASINI ONAYLADI

Bu tartışmaların ardından Temsilciler Meclisi, Obama yönetiminin itirazlarına rağmen, ülkenin kritik öneme sahip alt yapısını ve özel şirketleri hedef alan elektronik saldırıların sonlandırılmasına yardım etme amacı taşıyan siber güvenlik yasasını onayladı.

Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Temsilciler Meclisi, Siber İstihbarat Paylaşımı ve Koruması Yasası'nı 168'e karşı 248 evet oyuyla kabul etti.

Yasa, federal hükümet ve şirketleri, siber suçluların, yabancı hükümetlerin ve teröristlerin elektronik saldırılarını önlemek için internette toplanan bilgiyi paylaşmaya teşvik edecek.

Başkan Barack Obama liderliğindeki ABD yönetimi, İç Güvenlik Bakanlığı'na, güvenlik standartları oluşturma yetkisi ve iç siber güvenliği izlemede öncelikli rol verecek Senato önlemini tercih edeceğini bildirerek, söz konusu yasayı veto edeceği tehdidinde bulunmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.