ABD'nin Yeni İran Kararı

ABD'nin Yeni İran Kararı

Amerikan yönetimi, İran'a uyguladığı yaptırımlarla ilgili yeni bir karar aldı. Yeni yaptırımlar, İran'ın nükleer programını geliştirmesine yardım edenleri hedef alıyor.

Diyarbakır 6.Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) iddianamesinde Sabri Okíun KCK/TM yöneticilerinden Kamuran Yüksek’ten kendi talimatları ile kurdurulan yeni partinin ismi, amblemi ve kuruluş çalışmaları hakkında bilgi aldığı ve ardından bu yeni partinin kurucusu olmasını istediği belirtiliyor.

ÖNCELİK DEĞER AİLESİ'NİN


Ayrıca iddianamede DTP yerine kurulan BDP’nin KCK/TM yapılanmasının başında bulunan Sabri Ok’un talimatları üzerine kurdurulduğu belirtiliyor. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde de KCK/TM bünyesinde bir seçim komisyonu oluşturan Ok, seçim komisyonunda aday belirleme faaliyetleri yürütüyor. Adaylarda ise “Değer Ailesi’nden" olan kişilere öncelik tanıyor. Değer Ailesinin mensupları ise ölen teröristlerin ailelerinden ve cezaevindeki tutuklu yakınlarından oluşuyor.

TELEFON TRAFİĞİ

KCK/TM yürütmesinde bulunan örgüt mensuplarınca konsey başkanlığı’na yazılan raporda, “Dışarıdan yeni partinin Genel Başkanı (Varto Eski Belediye Başkanı), Eş Başkan, Kadın Arkadaş ve Yereldeki Adaylar içinde S. Abi üzerinde tartışmamız oldu" şeklinde açıklamalar yer alıyor. Bu durumda Barış ve Demokrasi Partisi'nin, Eş başkanları ve üyelerinin kim olacağı konularında Sabri Ok’un bu raporu hazırlayan kişiye talimat verdiği ortaya çıkıyor. Ayrıca Kamuran Yüksek, Demir Çelik ve Sabri Ok arasında telefon trafiği de ispatlanıyor.

Kaynak: Bugün

Etiketler :