Abdülhamid Han Caddesi 40 Metre Genişliğinde Olacak

Abdülhamid Han Caddesi 40 Metre Genişliğinde Olacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, toplam 14,5 kilometre uzunluğunda olacak Abdülhamid Han Caddesi’nde açılan birinci ve ikinci etabın ardından üçüncü etap çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, birinci ve ikinci etap çalışmalarını tamamladığı Abdülhamid Han Caddesi’nde 3. etap çalışmalarına devam ediyor.

14,5 Kilometre Uzunluğunda, 40 Metre Genişliğinde

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Beyşehir Çevre Yolu ile Beyhekim Caddesi’ni birbirine bağlayacak 14,5 kilometre uzunluğundaki Abdülhamid Han Caddesi’nin birinci ve ikinci etabı tamamlayarak hizmete açtıklarını belirterek, Yeni Sille Caddesi ile Beyşehir Çevre Yolu arasındaki 3. etap çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Abdülhamid Han Caddesi tamamlandığında İstanbul Yolu’ndaki trafiğin önemli ölçüde rahatlamasını beklediklerini kaydeden Başkan Altay, “Ekiplerimiz caddenin son etabını tamamlamak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Cadde genişliği ortalama 40 metre olan, Konya’mızın en geniş ve en uzun caddelerinden birini daha hizmete açmak için çalışıyoruz. Selçuklu Tıp ile Meram Tıp birbirine bağlanacak dediğimizde uzunluğu daha iyi anlaşılacaktır. Bisiklet yolu, kaldırımları, refüjü ve asfaltıyla şehrimize değer katacak caddemizin kamulaştırma dahil tüm etaplarıyla birlikte toplam maliyeti 214 milyon 800 bin lira olacak.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.