Abdullah Gül'den cemaat için sarsıcı açıklama

Abdullah Gül'den cemaat için sarsıcı açıklama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yurt dışından çok önemli mesajlar verdi. Gül, ilk kez 'paralel yapı' iddiaları için çok net ve açık konuştu. Hükümete de uyarısı vardı.

İNTERNET HABER / DANİMARKA - LEVENT GÜLTEKİN (ÖZEL HABER) 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül resmi ziyaret için bulunduğu Danimarka'dan flaş açıklamalar yaptı. 


İnternethaber.com'dan Levent Gültekin'in izlediği gazetecilere özel açıklamalarda Gül, "devlet içinde farklı yapıların olduğu muhakkak" diyerek "paralel yapı" iddialarını doğruladı. 

"Böyle giderse Türkiye eski Türkiye olur" diyerek önemli uyarılar yapan Gül, yaşananlar için "Dış güçler söylemine inanmıyorum. Yarayı açık bırakırsanız elbette sinekler üşüşür" sözleriyle de hükümete de ince bir mesaj yolladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Danimarka Kraliçesi ll. Margrethe'nin daveti üzerine bu ülkeye 3 günlük resmi ziyaret gerçekleştiriyor. Geziyi İnternethaber.com yazarı Levent Gültekin de izliyor. 

Danimarka'da gazetecilere özel açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Gül hem eski Türkiye'ye döneriz uyarısı yaptı, hem de ülkenin içinde bulunduğu atmosfere üzüldüğünü söyledi.

Gül, oluşan bu negatif atmosferin kurumlar arası çatışmadan değil siyasi söylem ve tavırlardan kaynaklandığına vurgu yaptı.

 

ÜÇÜNCÜ DÜNYA SÖYLEMİ

*Dışgüçler söylemi üçüncü dünya ülkelerine yakışacak türden söylemlerdir, Türkiye bu aşamaları çoktan geçti.

YARAYI AÇIK BIRAKIRSANIZ SİNEKLER ÜŞÜŞÜR

Yarayı açık bırakırsanız elbette sinekler üşüşür. Her ülkenin müzmin muhalifi vardır. Ama bu tür komplo teorilerine inanmıyorum kabul da etmiyorum. Biz kendimiz de geldiğimiz noktayı eleştiriyoruz işlerin kötü gittiğinin farkındayız.."

PARALEL YAPI VAR MI SORUSUNA NET YANIT

Son dönemdeki paralel yapı tartışmalarına da değinen Gül, devlet içerisinde farklı hareket eden, bazı yapılanmaların olduğuna, bunlarla hukuk çerçevesinde mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bir gazetecinin "Paralel yapı var mı?" sorusuna "Evet bu tür dayanışmaların örnekleri var." diyen Gül bununla mücadelenin hukuk çerçevesinde sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi. 

BUNLAR KABUL EDİLEMEZ

Gül, "Her inançtan, her ideolojiden insanımızın devlette görev alabildiğini önemli olan burada yasa ve anayasaya göre hareket etmeleridir. Farklı hiyareşik yapılara göre hareket edilmesi kabul edilemez." dedi.

MÜCADELE EDİLİRKEN HASSAS OLUNMALI

Bu yapılarla mücadelede hassas olunmasını isteyen Cumhurbaşkanı, şunları söyledi;

*-"Kanunsuzluk yapanlar, suç işleyenler farklı referanslarda devlet içerisinde hareket edenler için yasal süreçler uygulanır. Bütün bunları hukuk çerçevesinde ele almak gerek." 

*-Bütün bu yapılanmaların, bu aksaklıkların asıl nedeni kuralların, kanunların net, açık, uygulanabilir olmamasından kaynaklanıyor.

abdullah-gül-danimarka-gazetecilerle.jpg

 

İYİ HESAP EDİLMELİ

Türkiye için asıl konuşulması gereken meselenin çözüm süreci gibi ciddi konular olduğunu söyleyen Abdullah Gül seçim sonrası nasıl bir manzara ile karşı karşıya kalınacağının iyi hesap edilmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

DIŞ GÜÇLER VAR İDDİASINA İNANMIYOR

Son dönemde sıkça dile getirilen olup bitenin arkasında dışgüçler var iddialarının sorulması üzerine Gül, "Ben bu tür iddiaları kabul etmiyorum inanmıyorum da... Elbette Türkiye'nin müzmin muhalifleri var. Fakat dün iyi işler yaptığımızda bizi övmüş yaptığımız işleri takdir etmiş, destekler nitelikte makaleler yazmış, yeri geldiğinde gazetelerinde manşet yapmış çevreler şimdi bizi niçin eleştiriyor? Burayı bizim de düşünmemiz gerek" dedi.

BU GÖRÜNTÜ TÜRKİYE'YE YAKIŞMIYOR

*Seçimlerin neticesi ne olursa olsun, seçim sonrası süratli bir şekilde reform günlerine dönmek gerekiyor. Ve reformları kaldığı yerden güçlü bir şekilde devam etmemiz gerek. Bu görüntü bu hava Türkiye'ye yakışmıyor.


Dış güçler söyleminin ülkenin kat ettiği mesafenin de görmezden gelinmesi anlamı taşıdığını belirten Gül, "Kaldı ki biz artık 3500 dolar milli geliri olan bir ülke değiliz. 10 bin dolar gelirimiz olan güçlü ekonomimizle önemli bir devletiz." dedi.

ESKİ TÜRKİYE'YE DÖNERİZ

Oluşan havanın eski Türkiye'yi hatırlattığına dikkat çiçekten Gül, "seçim sonrası yeniden geçmişteki gibi reformlara başlamazsak ülke tekrar eski Türkiye'ye döner" dedi.

Gül, Türkiye'nin içine girdiği bu olumsuz atmosferden çıkması için AB müzakerelerini de hızlandıracak nitelikte reformlara ivme kazandırması gerektiğini söyledi.

GENELKURMAY'A VERDİĞİ ÇOK ÖZEL TALİMAT

Kraliçe tarafından Danimarka'da çok renkli bir törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bundan hayli etkilenmiş. Gül bu konuda Genelkurmay'a özel bir talimat verdiğini de ilk kez açıkladı;

"Batılı ülkelerdeki karşılama törenlerindeki seramoniler çok renkli. Genelde atlı karşılamalar yapıyorlar. Halbuki bizim de kültürümüzde at'ın yeri biliniyor. Bu vesileyle Genelkurmay'a bu tür karşılama törenlerinde at kullanılmasının araştırılması talimatı verdim.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.