Abdullah Gül'den çocuklarla bayramlaştı!

Abdullah Gül'den çocuklarla bayramlaştı!

Bayramın ilk gününü heyecanla bekleyen çocuklar siyasilerden umduğunu bulamadı. Gül, çocuklara 50’şer lira, Davutoğlu ve Topbaş 10’ar lira verdi. Bakan Şimşek’in cebinden çıkan 5’er lira çocukları şaşırttı

ABDULLAH GÜL’DEN 50 TL
Sultanahmet Camii’nde bayram namazını kıldıktan sonra Tarabya’da minibüsçülerle, taksicilerle, vatandaşlarla ve polislerle bayramlaşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra Huber Köşkü’ne geçti. Gül ile bayramlaşmak için köşkün önünde bekleyen çocuklar bir süre sonra korumalar tarafından içeriye alındı. Cumhurbaşkanı ile bayramlaşan çocuklar ellerinde 50 lira bayram harçlıklarıyla dışarı çıktı. Çocuklar, Gül’ün kendilerine çikolata da ikram ettiğini söyledi. Ağzının kenarında çikolata lekeleri kalan 5 yaşındaki Cemal Akif Çırak, “Kiminle bayramlaştın?” sorusuna “Cumhurbaşkasına” yanıtını vererek herkesi güldürdü.

MEHMET ŞİMŞEK’TEN 5 TL
Bayramı memleketi Batman’da geçiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Ahmet Turhan ile birlikte Şevket Başak Camisi’nde bayram namazını kıldı. Camiden çıkarken vatandaşlarla bayramlaşan Bakan Şimşek, daha sonra Batman Öğretmenevi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Mehmet Şimşek, yaptığı akraba ziyaretlerinin ardından dönüşte valilik konutu önünde toplanan çocuklara 5’er lira bayram harçlığı dağıttı.

KADİR TOPBAŞ’TAN 10 TL
Bayram namazını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte Süleymani’ye Camisi’nde kılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, daha sonra Bakırköy İtfaiye Amirliği’ne geldi. Başkan Topbaş. görev başındaki itfaiyecilerle bayramlaştı. Kadir Topbaş, itfaiyede binasından çıkışında bahçede kendisini bekleyen çocuklara 10’ar lira bayram harçlığı verdi.

DAVUTOĞLU’NDAN 10 TL
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valiliği tarafından Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bayramlaşmak isteyenlerin oluşturduğu kuyruk kültür merkezinin girişinden başlayıp, asma kata kadar uzandı. Davutoğlu daha sonra Vali Aydın Nezih Doğan ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Çocuk Yuvası’nı ziyaret etti. Ziyarete eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti. Davutoğlu burada çocuklara 10’ar lira bayram harçlığı verdi.

Twitter üzerinden bayram kutlaması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal paylaşım sitesi twitter’daki hesabı üzerinden takipçilerinin bayramını kutlayarak, bayramın ilk saatlerinde yaşadıklarını şöyle anlattı: “Herkese hayırlı bayramlar diliyorum. Bayram namazını Sultanahmet Camii’nde büyük bir cemaatle kıldık. Çok sayıda, başka ülkelerden gelen müslümaların da olduğu camide her renkten insanı görmek mümkündü. Namaz sonrası bütün cemaatle bayramlaştık. Daha sonra imam odasında; simit, peynir ve çayla Ramazan sonrası ilk kahvaltıyı yapmış olduk. Eve dönerken dolmuş ve taksi durağında da bayramlaştık. Tarabya’da her zaman olduğu gibi komşularımızla da bayramlaştım. Bayramda mahallenin çocukları da yine bizleri yalnız bırakmadı.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.