Abdullah Gül'den İsrail'e sert tepki

Abdullah Gül'den İsrail'e sert tepki

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail'in kanlı Mavi Marmara baskınıyla ilgili yayınladığı raporu eleştirdi. Gül, "Rapor, İsrail Hükümetinin dünyayı ve uluslararası hukuku dikkate almayan, şımarık tavrını ve aldırmaz tavrını gösteriyor." dedi.

Strasburg'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail'in kanlı Mavi Marmara baskınıyla ilgili hazırladığı rapora değindi.

Gül, "İsrail'in yaptıklarının uluslararası hukukla hiçbir ilgisi yoktur. İsrail'in açıkladığı rapor da, uluslararası hukukun içinde hiçbir meşruiyeti olmayan, inandırıcılığı olmayan, kendi belgesinden başka birşey değildir. Rapor, İsrail hükümetinin dünyayı ve uluslararası hukuku dikkate almayan, şımarık tavrını ve aldırmaz tavrını gösteriyor. Bizim nezdimizde kredibilitesi olmayan 9 kişinin uluslararası sularda hayatını kaybettiği bir olayda bunu gayri ciddi bir şekilde değerlendiren ve neticelendiren, hiçbir uluslararası inandırıcılığı olmayan belge dışında birşey değildir." diye konuştu.
Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komisyonu'nun raporunun Türkiye için bağlayıcı olacağını sözlerine ekledi.

Etiketler :