Abdullatif Şener Erdoğan'ı topa tuttu

Abdullatif Şener Erdoğan'ı topa tuttu

Erbakan ile buluşarak ittifak sinyali veren Abdüllatif Şener'den Kurtulmuş'a mesaj... "Bin 300 delegenin ancak 310'unun oyunu alarak genel başkan seçilebildi. Bunu iyi irdelemeli!' diyen Şener, Erdoğan'ı da topa tuttu.

Bir süre önce Erbakan ile buluşarak ittifak sinyali veren Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'den Numan Kurtulmuşa mesaj verdi: Bin 300 delegenin ancak 310'unun oyunu alarak genel başkan seçilebildi. Bunu iyi irdelemeli!' Şener'e göre referandumda 'evet' çıkması durumunda muhalefet partileri karışır. Özellikle MHP'de daha büyük karışıklık olur!

AKŞAM Ankara Bürosu'nu ziyaret eden Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, 'Tayyip Erdoğan Başbakan olarak var oldukça terörün bitmeyeceğini' söyledi.

Şener, 'Sivil faşizm, Türkiye'yi bölmek isteyenler için de, bu tehlikeye karşı bütünlüğünü tesis etmek isteyenlerin de ortak ihtiyacına dönüşmüştür' diye konuştu.

SÜREÇ TEHLİKELİ

Şener'in ziyareti sırasında terör örgütünün 'Ramazan'da eylemsizlik' kararı, hükümet ile terör örgütü arasında gerçekleştiği iddia edilen görüşmelerin, siyaseti nereye taşıyacağı konusunda 'Terörün biteceğine inanmıyorum' dedi.

Şener, 'Süreç, başlangıç öncesine göre daha tehlikeli bir noktada. Başbakan'ın yöntemi budur. Önceden düşünmez, plan yapmaz, kurumlararası ayrışma yaratır. Bilyeleri saçar, saçtıktan sonra toplamaya başlar. Açılım sürecinin başından bu yana yaşananlar bunun sonucudur. Habur için önce 'çok güzel' dedi. Mahkemelerin, onun bilgisi olmadan sınıra gitmesi mümkün müydü? Ama tepkiler çoğalınca 2 gün sonra lanetledi. Sonra da KCK operasyonları başladı.

Bu nedenle bana göre Tayyip Erdoğan'ın varlığı terör demektir. Tayyip Erdoğan, bu süreci kendi açısından umut verici olarak görüyor. Bu nedenle daha da dominantlaşıyor. Merkezileşiyor. Çünkü izlediği yöntemler terör yöntemleridir.'

'BECEREMEDİN' SESLERİ

Şener, 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişiklik paketi referandumunun sonucunun 'evet' olması durumunda da CHP ile MHP'nin 'karışacağını' söyleyerek şöyle dedi: 'Evet çıkması durumunda muhalefet partileri karışır. Özellikle MHP'de daha büyük karışıklık çıkar. Çünkü MHP'nin CHP'nin 'arkasına takıldığı' gibi bir algı ve eleştiri var. CHP'de de muhalif kanat, Kılıçdaroğlu'na alttan alta 'beceremedin' diye sesini çıkarmaya başlar.'

PAKETİ İNCELEDİK

Şener, anayasa paketine kendilerinin 'evet' demelerini ise şöyle açıkladı: 'Biz bu pakete evet diyoruz ama, paketin metnine 'evet' diyoruz. Paketi inceledik, 'hayır' denilecek bir unsur görmedik. Zaten bağlayıcı karar da almadık, kampanya da yapmıyoruz. Muhalefet demek de herşeye karşı olmak demek değildir.'

KURTULMUŞ SEÇİLMESİNİ İYİ İRDELEMELİ

Abdüllatif Şener, Saadet Partisi'nin olaylı kongresinin ardından Necmettin Erbakan ile görüşmesinde, siyaset konuşmadıklarını tekrarladı.

Buna karşın, Numan Kurtulmuş'un bin 300 delegenin 310'unun oyunu alarak genel başkan seçilebildiğinin altını çizen Şener, 'Kurtulmuş, sadece Saadet Partisi'nin tüzüğünde yer alan bir maddenin verdiği imkanla sağlanan bu sonucu iyi irdelemelidir' diye konuştu.

Akşam

Etiketler :