Abdüllatif Şener görücüye çıkıyor

Abdüllatif Şener görücüye çıkıyor

Perşembe günü düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacak.

AKP'den ayrıldıktan sonra Yeni Oluşum Hareketi adı altında siyasi çalışmalarını sürdüren eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, uzun süredir beklenen yeni partisini Perşembe günü düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacak.

Şener'in 40 kişilik Kurucular Kurulu ekibinde eski bakanlar Ertuğrul Yalçınbayır, Mehmet Keçeciler ve İstemihan Talay ile Salih Kılıç'ın da olması bekleniyor. Ekonomi yazarı Yiğit Bulut ile Avni Özgürel de Şener'in teklif götürdüğü isimler arasında yerini aldı.

Kapatma davası sürecinde AKP'den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, uzun süredir merakla beklenen yeni parti çalışmalarını son aşamaya getirdi. Şener, 30 Nisan Perşembe günü partisinin vitrininde yer alacak isimlerle birlikte görücüye çıkacak.

DYP'li bakanlara ve milletvekillerine yer verecek
Şener, 40 kişilik Kurucular Kurulu ile birlikte partisinin kuruluşunu kamuoyuna açıklayacak. Ancak partinin kuruluş dilekçesinin ne zaman İçişleri Bakanlığı'na sunulacağı kesinlik kazanmadı. 29 Mart seçimlerinin ardından yeni parti çalışmalarına hız veren Abdüllatif Şener, kuracağı partinin Kurucular Kurulu'nda eski AKP'li, ANAP'lı ve DYP'li bakanlara ve milletvekillerine yer verecek.

Az sayıda eski AKP'li vekile yer verecek
Eski Bakanlar Ertuğrul Yalçınbayır, Mehmet Keçeciler ve İstemihan Talay ile Salih Kılıç'ın da yeni Kurucular Kurulu'nda yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Şener'in, Kurucular Kurulu'nda az sayıda eski AKP'li vekile yer vereceği öğrenildi. Akademisyenlerin de bulunduğu kurul için isim arayışı içerisine giren Şener'in ekonomi yazarı Yiğit Bulut ile Avni Özgürel'e de teklif götürdüğü öğrenildi.

Şener, yeni kuracağı partinin programına 'ekonomik kriz' rötuşu da yaptı. AKP iktidarında uzun süre 'ekonomi patronluğu' yapan Şener, parti programında dünyayı saran ekonomik krize karşı alınacak tedbirlere ve ekonomik politikalara ağırlık verecek.

Şener ile birlikte hareket eden eski bir AKP milletvekili, "Sayın Şener'in şu anda grup kurma düşüncesi yok ancak istediği zaman AKP'den katılacak milletvekili arkadaşlarımızla Meclis'te grup kurabilir" diye konuştu.

Etiketler :